A szél sem tántorította el az úszókat

A kedvezőtlen időjárás előrejelzés ellenére, sokan választották a szombati program gyanánt a 10. K&H mozdulj! velencei-tavi úszónap és túratriatlont.

A BSI szombati közlése szerint az úszók 8 órakor  26 fokos napsütésben  és szinte szélcsendben kezdhették meg a táv  teljesítését. A tó vize 26 fokos volt.

Az rendezvény védnöke Révész Máriusz ( Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos ) is részt vett a családjával az eseményen.

A tóúszás és a túratriatlon több mint 2800 résztvevője több távból választhatott. Úszás sportágban S, M, L és XL távokon próbálhatták ki magukat a mozogni vágyók, aki szombaton ellátogattak Gárdonyba. A túratriatlonon S, M, L távra nevezhettek az érdeklődők.

Ebben az évben a legtöbben az úszó távon indultak, azon belül is az L-es 3000 métereset, ahol összesen 587 főt számláltak a szervezők. A legrövidebb vízi távon ( 500 m) 382 fő vett részt.  Az edzettebbek 6000 méteren tehették próbára magukat, ők összesen 301-en voltak idén. Az úszást 12:30-kor zárták a rendezők. Az utolsó úszó még a szint időn belül kezdte meg az úszást és el is hagyta a vizet, még az előrejelzések alapján beígért erősebb szél megérkezett volna. Révész Máriuszon kívül még Ancic-Valkai Ágnes világ-és Európa-bajnok vízilabdázó és családja is részt vett az eseményen.

A triatlon túra távra nevezők az úszókkal együtt rajtoltak. Ők 3-féle táv közül választhattak: 500m/1500 m/ 3000m úszás 7,5 km túra, ami ketté osztotta a biciklis 13,3 km és 16,1 km-es távot. Az S-es távon indultak a legtöbben, ebben a számban összesen 391 fő.

A nevezők között 143 olyan duatlontúrázó is, aki víz nélkül igyekezett megúszni a napot, vagyis a vizet elkerülve csak a kerékpáros és a gyalogos szakaszra vállalkozott.

Ebben az évben is az indulók között köszönthettük Patkás „Rocky” Tamást, aki alsó végtagok nélkül áldoz az úszás szenvedélyének. Sikerült javítania tavalyi idején, idén 3:56:01 alatt sikerült teljesítenie a távot.

Az esemény időeredményei idekattintva érhetők el.