Aranyérmet szerzett a férfi légpuskás csapat Krakkóban

Megvan a sportlövők második aranyérme az Európa Játékokon.

A magyar sportlövők megszerezték második aranyérmüket a lengyelországi Európa Játékokon, miután a férfiak 10 méter légpuska csapat versenyszámában a Pekler Zalán, Péni István, Hammerl Soma összeállítású magyar együttes az első helyen végzett Wroclawban – adta hírül szombaton a magyar szövetség.

A kvalifikáció első részében az első nyolc között kellett végezniük a magyaroknak a továbbjutáshoz. Ez sikerült is, a 940.7 körös teljesítmény a hatodik helyet jelentette. A Q2-ban már az is fontos volt, hogy minél előrébb végezzenek Peklerék, akik ennek megfelelően a 3×20 lövéses szakaszban 628.3 körös teljesítménnyel az élen zártak, és ezután lőhettek az aranyéremért a kvalifikáció második részében 627.8 körrel a második helyen végző horvátokkal.

Az aranycsatában a Pekler Zalán, Péni István, Hammerl Soma hármas ott folytatta, ahol a Q2-ben abbahagyta, és bár 6-0 után a Josip Sikavica, Miran Maricic, Petar Gorsa összeállítású horvátok szépítettek, a magyarok végül 16-2-re győztek. Ez tehát a magyar sportlövők második aranya. A 10 méter légpuska vegyes csapat versenyszámban a Pekler Zalán, Mészáros Eszter alkotta duó lett aranyérmes csütörtökön.

A versenyt követően boldogan értékelt a férfi légpuska csapat tagjai a magyar szövetségnek:

Pekler Zalán:

Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült végre csapatban is nyernünk egy aranyérmet. Egész nap kiváló eredményeket tudtam lőni, elégedett vagyok a mai teljesítménnyel és azzal is, hogy a csapattársaim is ilyen fantasztikusan lőttek.

Péni István:

Nagyon örülök, hogy a csapat aranyérmes lett, és még jobban annak, hogy ennyire magabiztosan sikerült mindezt elérni. Azt gondolom, hogy sok hasonló sikere lesz még ennek a hármasnak.

Hammerl Soma:

Ez volt az első multisport esemény, amin részt vehetettm. Nagyon izgatottam vágtam neki. Reméltem, hogy Zalánnal és Istókkal egy jó helyezést tudunk elérni, ami sikerült is. Ez volt életem első felnőtt érme is, aminek szintén nagyon örülök.

Ötödik a női légpisztolyos csapat

Az ötödik helyen végzett a magyar női légpisztolyos csapat szombaton az Európa Játékok Wroclawban zajló sportlövő versenyén.

A 10 méteres számban kilenc hármas kezdte meg a küzdelmeket, köztük a Jákó Miriam, Major Veronika, Sike Renáta trió. A verseny első szakaszában minden sportoló 30 lövést adott le, s az első nyolc jutott tovább a második szakaszba. A magyarok számára a továbbjutás nem jelentett gondot, 855 körös eredményükkel a harmadikok lettek.

A folytatásban minden pisztolyos 20-at lőtt, s a szakaszból az első kettő az arany-, míg a harmadik és a negyedik a bronzmérkőzésbe került. Majoréknak ebben a körben nem ment igazán jól, mind a hárman átlagosan lőttek, összesítésben pedig 564 körrel az ötödikek lettek. Helyezésben csupán eggyel maradtak le a helyosztóról, ám valójában nem volt esélyük a negyedik helyre, ugyanis az olaszoknál hat körrel lőttek kevesebbet – írta az MTI.

Negyedik a női légpuskás csapat

Elveszítette helyosztóját, így a negyedik helyen végzett a Bajos Gitta, Dénes Eszter, Mészáros Eszter összetételű magyar női légpuskás csapat szombaton az Európa Játékok Wroclawban zajló sportlövő versenyén.

A magyar trió az alapversenyben negyedik helyen zárt, majd a középszakaszban is, így szerzett jogot a helyosztóra, melyben az Aneta Stankiewicz, Julia Piotrowska és Natalia Kochanska alkotta hazai csapat volt az ellenfele – számolt be az MTI.

Mészárosék a nap során nem lőttek kiemelkedően és a bronzmeccsen sem tudtak igazán jól teljesíteni, szinte minden körben belehibázott legalább egyikük, így pedig nem volt esélyük az éremszerzésre. A lengyelek végig vezettek és végül 17-5-ös győzelmet arattak.

fotó: hunshooting.hu