Az utánpótlás és Berki is Győrben

Hétvégén a felnőtt tornászok Mesterfokú bajnokságával együtt rendezik a fiú utánpótlás Mesterfokú egyéni bajnokságot valamint a lány ifi csapatbajnokság második fordulóját. A megmérettetést a helyszínen tekinti meg a lólengés olimpiai, világ-és Európa-bajnoka Berki Krisztián is.

A magyar szövetség közlése szerint első alkalommal vesznek részt a fiú utánpótlás tornászok a Mesterfokú bajnokságon. A viadalt csakúgy, mint a felnőttek esetében Győrben, az Olimpiai Sportparkban rendezik meg.
A verseny pénteken 10.00 órától a fiú gyermek kezdők viadalával indul, ezt követően a szerekhez lép a gyermek haladó-serdülő kezdő korcsoport. Az első napot a serdülő haladó- kadetek zárják. Az utánpótlás tornászok számára, a Mesterfokú bajnokság, egyben selejtező a szombati és a vasárnapi szerenkénti finálékra. A döntőkre mindkét nap 11:00 órától kerül sor.

A viadalon idén egy díj is átadásra kerül a fiúknál. A Krasznai Lajos-díjat a legeredményesebb ifi tornász veheti át a pénteki összetett verseny alapján.

A lányoknál az ifjúsági korcsoport csapatbajnokságának második fordulóját tartják meg Győrben. Az első etapot még májusban rendezték Kiskunfélegyházán, a Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékverseny részeként, amelyen a Postás SE „A” csapata végzett az első helyen, a TC Békéscsaba és az MTK Budapest együttesei előtt. A megmérettetés 15.00 órakor kezdődik.

A péntek délutáni versenyeket már a helyszínen tekinti meg a lólengés olimpiai, világ-és Európa-bajnoka Berki Krisztián is.

Puskás Jenő, szakmai igazgató: Ez lesz az első olyan alkalom, amikor a fiú utánpótlás versenyzők is szerepelnek majd a mesterfokú bajnokságon. Ez mindenképpen érdekes eleme lesz a hétvégének. Izgatott is vagyok emiatt, hiszen tényleg a férfi tornát tekintve kijelenthető, hogy minden korosztály legszűkebben vett elitje versenyez majd, ami azt hiszem ad egy plusz rangot a viadalnak. Bízom benne, hogy sok versenyző, és még több érdeklődő vesz részt a mesterfokú bajnokságon.