Babos Tímea egyéniben negyed-, párosban elődöntős Tajvanban

A negyedik helyen kiemelt Babos Tímea bejutott a 226 ezer dollár (56,7 millió forint) összdíjazású kemény pályás tajvani női tenisztorna negyeddöntőjébe, miután csütörtökön legyőzte a szlovén Dalila Jakupovicot.

A párosban friss Australian Open-bajnok magyar játékos – aki 45. a világranglistán – 3:3 után magabiztosan hozta az első szettet 169. helyen álló riválisa ellen, majd a másodikban ugyancsak 3:3-nál brékelt. A selejtezőből érkezett szlovén azonban ezúttal utolérte őt, sőt, 5:4-nél ismét elvette a magyar adogatását, ezzel kiegyenlített. Az ütőjét mérgében elhajító Babos a harmadik felvonásban rákapcsolt, és csak két gémet veszítve hozta a meccset, amely 2 óra 5 percig tartott.

Elég lassú a pálya, ez inkább az ellenfelemnek kedvezett. Tegnap és ma is rengeteget kellett mozogni, de Jakupovic sokkal jobban teniszezett, mint amit a ranglistája mutat” – nyilatkozott honlapján Babos. „Amint éreztem a döntő játszmában, hogy esélyem van, igyekeztem kihasználni, ez volt a kulcs a győzelemhez. Nemrég volt egy gyors jegelés, aztán jön a páros, menni kell tovább” – tette hozzá a 24 éves magyar játékos, aki a negyeddöntőben a hetedik helyen kiemelt lengyel Magda Linette-tel (60.) játszik. A két teniszező eddig egyszer találkozott, januárban a sencseni verseny nyolcaddöntőjében Babos nyert 6:2, 6:1-re.

Babos ideiglenes partnerével, a tajvani Csan Hao-csinggel magyar idő szerint 13.10 óra körül a párosok negyeddöntőjében is pályára lép, az első helyen kiemelt duóra a japán Hozumi Eri és Namigata Junri vár.

A friss Australian Open-bajnok Babos Tímea oldalán ideiglenes partnerével, Csan Hao-csinggel párosban bejutott az elődöntőbe a 226 ezer dollár (56,7 millió forint) összdíjazású tajvani női tenisztornán.

Az első helyen kiemelt magyar, tajvani duó – amely 2014-ben Kuala Lumpurban megnyerte a 250 ezer dolláros versenyt – csütörtökön egy óra alatt verte a japán Hozumi Erit és Namigata Junrit.

A 24 éves Babos egyesben néhány órával korábban bejutott a negyeddöntőbe Tajpejben.

Eredmény (a WTA honlapja szerint):

egyes, nyolcaddöntő:
Babos Tímea (magyar, 4.)-Dalila Jakupovic (szlovén) 6:3, 4:6, 6:2

páros, negyeddöntő:
Babos Tímea, Csan Hao-csing (magyar, tajvani, 1.) – Hozumi Eri, Namigata Junri (japán) 6:1, 6:4

(MTI)

fotó: babostimea.hu