Bánhidi-Farkas Petra: „Nagyon bízom abban, hogy sikerül kijutnom a világbajnokságra”

Bánhidi-Farkas Petra U23-as Európa-bajnok távolugrónak hatalmas motivációt és vissza nem térő alkalmat jelent az augusztusban sorra kerülő budapesti atlétikai világbajnokság, amelyre reményei szerint a következő hónapban biztosíthatja helyét.

A 24 éves atléta az MTI-nek elmondta, hogy bár volt néhány belépett ugrása, ami egyéni csúcs is lehetett volna, de összességében elégedett a szezonkezdéssel, mivel megtalálta azt a stabilitást, ami az elmúlt években hiányzott a versenyeiből.

Mindenképpen úgy szerettük volna felépíteni ezt az egész szezont és a versenyzést, hogy majd a világbajnokságon legyen a top forma

– mondta a BHSE sportolója, aki idén háromszor is 660 centiméter fölé jutott a hazai versenyeken, ezt a teljesítményét pedig szeretné tovább vinni a külföldi viadalokra is, hogy megerősítse pozícióját a világranglistán, amelyen a 36 kijutóból jelenleg a 29. helyet foglalja el.

Nagyon bízom abban, hogy sikerül kijutnom a világbajnokságra, ugye még van három nagyon fontos versenyem, ami kategória szempontjából is magas besorolású, ezeken szeretnék jól teljesíteni és akkor talán már jobban be tudom biztosítani a helyem a vb-re

– hangsúlyozta.

A szabadtéren ötszörös magyar bajnok távolugró július elsején a Honvéd Kupán, a következő hétvégén az országos bajnokságon és július 18-án a Gyulai Memorialon áll rajthoz.

Bánhidi-Farkas Petra ugyan idén lemaradt az Európa Játékokról, de elmondása szerint egyáltalán nem csalódott emiatt, mivel Lesti Diána legutóbbi két versenyen elért 6,72 és 6,75 méteres ugrásából látszott, hogy jelenleg jobb formában van nála. Hozzátette, ez a rivalizálás azonban pozitív hatással van a magyar távolugrókra, mivel hazai viszonylatban még Nguyen Anasztázia is képes beleszólni a végeredménybe, így a három erős versenyző folyamatosan motiválja egymást.

Izgalmassá tudjuk tenni a versenyeket, és sosem lehet tudni, hogy éppen az adott napon kinek fog jobban kijönni a lépés

– hangsúlyozta.

– „Nagyon jó hatással vagyunk egymásra, ha bármelyikük jobb eredményt ér el nálam, az arra motivál, hogy még inkább odategyem magam, és kihozzam magamból az adott napra a maximumot.

A budapesti atlétikai vb-t, amely Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye lesz, augusztus 19. és 27. között rendezik a Nemzeti Atlétikai Központban, valamint az utcai futó- és gyalogló versenyeknek otthont adó Hősök terén.

 

fotó: honved.hu