Barka bronzmeccses, Dénes és Sleisz vigaszágas az Eb-n

Csütörtökön három magyar női birkózó lépett a kaszpijszki Európa-bajnokság szőnyegeire, s jó hír, hogy mindegyikük folytathatja a küzdelmeket pénteken.

A magyar szövetség csütörtök esti tájékoztatása szerint az Európai Játékok-győztes, vb- és Eb-3. Barka Emese (57 kg) két levitellel magabiztosan verte (4-0) az Eb-ezüst- és vb-bronzérmes ukrán Kitet, az elődöntőben viszont 7-1-re kapott az Európa-bajnok bolgár Dudovától, így a bronzmérkőzésen lesz majd érdekelt a német Mertens ellen.

Dénes Mercédesz (53) 8-0-nál két vállra fektette a spanyol Florest, majd technikai fölénnyel kikapott az orosz Orsustól, a hazai versenyző döntébe jutásával a vigaszágon folytathatja, először a román Tamaduianuval. Sleisz Gabriella (65) nagyot küzdött az azeri Manolovával, 2-2 után a riválisnak megítéltek egy challenge-t, így lett a vége 3-0 oda. Szerencsére Sleisz is vigaszágas lett, a cseh Hanzlikova jön majd neki.

Pénteken a szabadfogásúak is elkezdik az Eb-t, Asarin Roman (65) lengyel, Lukács Norbert (70) bolgár, Nagy Mihály (79) grúz vagy fehérorosz, Olejnik Pavlo (97) pedig török riválissal szemben rajtol.

fotó :Magyar Birkózó Szövetség