Berkesi Judit visszatér – jön a Péntek esti foci az M4 Sporton!

Berkesi Judittal indul újra pénteken a labdarúgó NB I, amelynek valamennyi mérkőzését élőben közvetíti az M4 Sport augusztus 14-től.

A népszerű sportriporterrel nemcsak a közvetítések alatt találkozhatnak a nézők a közszolgálati sportcsatorna képernyőjén, pályaszéli riporteri feladatai mellett egyórás felvezető műsort kap Péntek esti foci címmel, valamint nap közben Hajdú B. Istvánnal beszélgetnek az m4sport.hu podcastjében a hazai és a nemzetközi fociélet legfontosabbjairól. A műsorvezető az elmúlt egy évéről, terveiről és anyaságáról is mesélt a hirado.hu-nak.

Várom a visszatérést, a régi-új impulzust. Most volt egyéves a kislányunk, már jár, és nagyon igényli a figyelmet. A délutáni alvás ideje, amikor válaszolok a leveleimre, üzenetekre. Szerencsésnek mondhatom magam, napközben nagyon aktív, de az éjszakát végigalussza, nagyon jó gyermek.” – mondta el az M4 sport népszerű sportriporter.

Augusztus 14-én újra indul a labdarúgó NB I, az M4 Sport is több újdonsággal jelentkezik az új szezonban. Berkesi Judit nemcsak a tévében lesz hallható, hanem az m4sport.hu podcast-jéban is hallható lesz.

A 2020/21-es labdarúgó szezontól több újdonsággal találkozhatnak a nézők. Az első, hogy ezentúl minden mérkőzést, tehát az eddigi kettő helyett hatot élőben közvetít az M4 Sport és szeptember 12-től az M4 Sport+, így már pénteken elkezdődik a magyar futball közvetítések sora. Ez lesz az én napom, ugyanis már az első találkozót megelőzően, Péntek esti foci címmel egyórás műsorban vezetjük fel a stúdióból a teljes hétvégi fordulót és latolgatjuk az esélyeket. Ezt követi az élő közvetítés, amelyben az M4 Sport szakértőivel beszélgetünk a látottakról. Hajdú B. Istvánnal podcastet indítunk, amit hétről hétre szintén pénteken nap közben hallhatnak az m4sport.hu-n. Nem árulok el nagy titkot: a fociról fog szólni nagyjából húsz percben, és a többi között az lesz a jó benne, hogy szabadabb műfajban, kötetlenül beszélgethetünk a nemzetközi, a magyar, a férfi és a női labdarúgás aktuális hetének történéseiből és a várható különlegesebb, érdekesebb hétvégi eseményekből szemezgetve. A televíziós munkánk során behatárolt az idő, ezért nem mindig tudunk úgy szerteágazni, ahogy szeretnénk, pedig az ember néha érzi, hogy adott témában még megannyi érdekesség lenne. Ebben a podcastben sokféle lehetőség kínálkozik, bízom benne, hogy a hallgatók is örömüket lelik majd benne.”

(Fotó: MTVA/Nagy András)

Sőt, nemcsak a tévében és a podcastban, hanem a pályaszéli riporterként is visszatér Berkesi Judit.

A tervek szerint hétvégén egy meccsre pályaszéli riporterként is megyek. Mindegyik műfajt szeretem, nagyon jó a stúdióban lenni, más attitűdöt és szerepkört kíván, egy kicsit sterilebb, de mégiscsak mi kapunk ott egy átfogó képet a mérkőzésről, tudunk szakmailag elemezni, visszanézni jeleneteket, értékelni a szakértőinkkel, ez is egy nagyon fontos része a közvetítésnek, mert a szurkolókat, nézőket legalább annyira érdeklik a miértek, mint a helyszíni atmoszféra. Utóbbira szintén vágyom: ilyenkor engem is átjár a hangulat és az is a feladatunk, hogy mindezt átadjuk a képernyőn keresztül. Ott nem „csak” szakmai jelenlét a fontos – ez szerepkörtől függetlenül alapvető –, hanem annak bemutatása is, hogy a sportolók, edzők, hogyan élik meg az adott pillanatot, milyen olyan rezdülések vannak, amiket lehet, hogy nem lát egy szurkoló, de mi mondjuk észrevettük és ezt tolmácsolva teljesebbé tudjuk tenni az élményt. Ez két külön műfaj, mindkettőt szeretem.

További részletek a hirado.hu-n.

Fotó: MTVA/Nagy András