Boldog születésnapot, Nagy Tímea! – videó

A magyar vívósport egyik kiemelkedő egyéniségét ünnepeljük. Isten éltessen, Titi!

Ma ünnepli 50. születésnapját a kétszeres olimpiai bajnok, hatszoros világ-, és egyszeres Európa-bajnok, hatszoros Universiade-győztes, valamint hatszoros magyar bajnok párbajtőrvívó, Nagy Tímea!

Amikor tizenkét éve elvállaltam a margitszigeti létesítmény vezetését, gyakorlatilag összekötöttem a kellemeset a hasznossal. Az uszodába hordtam a gyerekeimet úszni, és így egész nap közel lehettem hozzájuk” – mondta a kerek évforduló apropóján az MTI-nek a jelenleg a Magyar Nemzeti Sportközpontok (MNSK) égisze alá tartozó Hajós Alfréd Uszoda és a Duna Aréna létesítményvezetőjeként dolgozó Nagy Tímea. – “Az, hogy a sportban maradtam, nagyon jó volt, de a pástok világa után egy számomra idegen közeget kellett megismernem. Belecsaptam, mert szeretem a kihívásokat” – tette hozzá.

Abban, hogy fokozatosan beletanult új munkájába, nagy szerepe volt a vízilabdázó Dala Tamásnak, az uszodák igazgatójának.
“Megtanultam például, hogy a vízilabdában miért zavaró a lyukas háló, és számtalan apróságnak tűnő fontos dolgot. Megkönnyítette a helyzetemet, hogy a sportból jöttem, és így éreztem, mi a fontos és mi halasztható. Büszke vagyok a Duna Arénában idén januárban megrendezett vízilabda Európa-bajnokságra, a 2017-es margitszigeti vizes-világbajnokságra, és sajnálom, hogy a koronavírus-járvány miatt az idén elmaradt az úszók kontinensbajnoksága“. – mondta.

A munkája mellett gyermekei töltik ki az életét, akik – mint azt megjegyezte – “szerencsére egészségesek, tündérek, és alakul a személyiségük”.
Mindhárman vízilabdáznak, bár egy időben Luca megpróbálkozott a vívással, de visszatért a medencéhez.” – fogalmazott.

Nagy Tímea egykori sportágától sem szakadt el, a vívószövetség alelnökeként számíthatnak a munkájára, nemrégiben pedig a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete az elnökévé választotta.

A sportos funkciói mellett büszke arra, hogy a magyarországi Barnahus jószolgálati nagykövetének is megválasztották.
Ez a szervezet a szexuálisan bántalmazott gyermekek érdekeit képviseli, és anyaként, nőként, emberként is fontosnak tartom a tevékenységét, mert csak így lehet visszaszorítani a bántalmazásokat, a már sérült kis lelket így lehet megóvni a további sérülésektől” – hangsúlyozta.

A sportolói pályafutását lezárta, azzal sem foglalkozik, hogy éppen húsz éve, Sydneyben szerezte az első ötkarikás aranyérmét.
Az, hogy olimpiai bajnok vagyok, csak annyit jelent, hogy akkor én voltam ott, abban a pillanatban a legjobb. Nem vagyok több semmivel, mint az, aki emberek életét menti meg vagy gyerekeket tanít. Hétköznapi ember vagyok, aki sír, ha fájdalom éri, akár testi, akár lelki” – mondta, majd megemlítette, hogy az életéből nagyon hiányzik Móna István, a BHSE vívószakosztályának tíz éve elhunyt vezetője, aki szinte második apukája volt.
Pista bácsi hiánya nagyon megvisel. Kerekebb és boldogabb lenne az életem az ő tanácsaival, a jelenlétével. Pótolhatatlan veszteség a számomra, és mindennap eszembe jut. Az athéni olimpiai győzelmem dátumát nem tudom, de azt nem lehet elfelejteni, hogy Sydneyben éppen az ő születésnapján lettem olimpiai bajnok”. – mondta Nagy Tímea.

A Magyar Vívó Szövetség honlapjának is nyilatkozott az egykori klasszis, a csupa szív sportember, Nagy Tímea.

 

Boldog születésnapot,egészséget, derűt és eredményes munkát kívánunk, Nagy Tímeának! 🙂

 

#NagyTimea #TimeaNagy #hunfencing #vivas #magyarvivas #magyarolimpiaibizottsag #legenda

 

fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs