Cseh László 2020-ban is úszni akar hazai közönség előtt

A 2020-as hazai rendezésű Európa-bajnokságon még mindenképpen szeretne úszni Cseh László, aki szerdán szerzett ezüstérmet a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

A 31 éves klasszis csütörtökön az egyik szponzor meghívásának eleget téve beszélt erről, hozzátéve, még egyszer át akarja élni azt a hangulatot, amely jelenleg jellemzi a budapesti vb-t. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, 18 éves önmaga, illetve a mostani között talán az jelenti a legnagyobb különbséget, hogy sokkal jobban odafigyel a regenerációra.

Hozzátette, rutinjának köszönhetően adódnak előtte olyan feladatok, amelyeket könnyebben végrehajt, de természetesen van, amikor nehezebb dolga van.

Egy olasz újságíró kérdésére válaszolva Cseh külön gratulált a 200 méter gyorson győztes Federica Pellegrininek, megjegyezte, mindig öröm látni egy nagy világversenyen, ha valaki meglepetést okoz.

Pellegrini a fináléban legyőzte az amerikai Katie Ledeckyt, aki pályafutása során először kapott ki vb-döntőben.

A sorozatban nyolcadik világbajnokságán érmes Cseh, aki még 100 méter pillangón is érdekelt, elmondta, ezúttal körülbelül egy hónapos pihenőt tart majd, az edzéseket várhatóan szeptemberben kezdi el újra.

(MTI)

MTI Fotó: Kovács Tamás

Vélemény, hozzászólás?