Csütörtökön kezdődik a kadet taekwondo Európa-bajnokság

Sajtótájékoztatót tartott a Magyar Taekwondo Szövetség a csütörtökön kezdődő, kadet korosztály számára rendezendő Európa-bajnokság előtt. Az utolsó pillanatban megsérült Bagi Domonkos, ezért tizenhárom fővel vág neki a csapat a budapesti kontinenstornának.

A magyar szövetség keddi tájékoztatása szerint a BOK (volt Syma) Sportcsarnok ad otthont az ingyenesen látogatható taekwondo kadet (12-13 éves) Európa-bajnokságnak csütörtöktől vasárnapig. Összesen 43 ország 461 versenyzője regisztrált húsz súlycsoportban. A tíz női és tíz férfi kategóriában összesen 13 magyar lép majd pástra az eredetileg tervezett tizennégy helyett, ugyanis, Bagi Domonkos balszerencsés balesetét követően ki kell, hogy hagyja az Eb-t.

Pont tíz éve rendeztünk kadet Európa-bajnokságot, és ugyan szerettünk volna a junior korosztály felé nyitni, végül a kadet Eb rendezését nyertük el. Nagy örömünkre szép számmal érkeznek hazánkba versenyzők szerte Európából és mi is egy erős csapatot tudunk elindítani – fogalmazott a Magyar Taekwondo Szövetség elnöke, Patakfalvy Miklós a Hotel Danubius Arénában rendezett sajtótájékoztatón. Kiemelte, a rendezéshez hetvenmillió forintos anyagi támogatást kaptak az államtól.

A kadet válogatott felkészítését január óta Néma Norbert látja el, aki tizenhárom versenyzős kerettel vághat neki a kontinenstornának.

Nyáron többen is olyan ütemben nőttek, hogy egy súlycsoportba kerültek, és csak egy versenyző indulhat egy súlycsoportban alapesetben. Bagi Domonkos sérülése miatt pedig az utóbbi napokban tovább csökkent a létszám – mondta Néma Norbert, hozzátéve, ebben a korban még nehéz esélyt latolgatni, de erős mezőny érkezik Budapestre. – Ettől függetlenül szeretnénk egy-két érmet itthon tartani, erre minden esélyünk megvan.

A magyar csapat programja:

 

Október 5., csütörtök

29 kg: Halász Dóra (UTE)

33 kg: Molnár Bendegúz (BHSE)

37 kg: Vince Máté (BHSE)

 

Október 6., péntek

41 kg: Somogyi Anna (UTE)

41 kg: Lovász Tamás (Tájfun)

45 kg: Tóbiás Roland (Tájfun)

 

Október 7., szombat

51 kg: Padla Orsolya (Sárga-tenger)

49 kg: Szépvölgyi Dominik

53 kg: Hoták Marcell (Tájfun)

57 kg: Kovács Marcell (Tájfun)

 

Október 8., vasárnap

55 kg: Teleki Blanka (Fanatics)

59 kg: Király Lili (Fanatics)

61 kg: Szabó Áron (BHSE)

A verseny eredményeit itt lehet majd követni: https://uptkd.com/ 
Kárpáti Balázs fotóalbuma
fotók: Sportmenü / Kárpáti Balázs

Vélemény, hozzászólás?