Dupla futamgyőzelemmel zárta a szezont Kiss Norbert

Mindkét fordított rajtrácsos futamot megnyerte Kiss Norbert a kamion-Eb évadzáró jaramai hétvégéjén. A Tankpool24 csapat kétszeres Európa-bajnok kamionversenyzője összetettben hatodik helyen fejezte be a bajnokságot Mercedes versenykamionjával, ám a versenyszezon még nem ért véget számára.

A magyar versenyző sajtócsapatának hétfői közlése szerint a szombati futamgyőzelem és hatodik hely után vasárnap egy ötödik hellyel, és egy újabb győzelemmel zárta a spanyolországi hétvégét, ezzel együtt a FIA ETRC 2019-es szezonját is Kiss Norbert. A szombathelyi versenyző több komoly csatába is keveredett, de a felügyelők ezúttal sem mellette, sem ellene nem hoztak ítéletet.

Az időmérőn 2.5 tizednyire voltunk a pole-tól a negyedik helyen. Most már elmondhatom, hogy az adataink egész évben azt mutatták, hogy 1.2-1.4 másodpercet veszítek körönként motorerő hiánya miatt, vagyis egy új motorral 1.2 másodpercnyire lett volna tőlem a második helyezett. A rajt jól sikerült, habár Sascha Lenz leterelt a fűre, nem kapott érte büntetést, később hiába értem utol és támadtam, agresszívan védekezett, nem tudtam megelőzni, ötödik lettem” – ezek voltak a hétvége harmadik versenyének eseményei Kiss Norbert összefoglalásában.

A fordított rajtrácsos futamon Kiss a negyedik helyről indult, és megint összeakadt Sascha Lenz-cel.

Visszakapta, amit adott nekem, és most következetesen döntöttek a bírák, mert ahogy őt, úgy engem sem büntettek meg. Egy-két kanyarkombináción belül kettőt is sikerült előznöm, majd Rene Reinert motorhiba miatt félreállt, úgyhogy hirtelen az első helyen találtam magam, és szerencsére meg is volt a tempóm ahhoz, hogy megtartsam a pozíciómat. Két fordított rajtrácsos győzelemmel zártuk a szezont, ami kicsit szebbé teszi a végét, de mégsem az, mint amit vártunk.

Kiss Norbert sejtelmesen a jövővel kapcsolatban is megszellőztetett egy kis információt.

A kamion-Eb-nek vége, a versenyszezonomnak viszont még nincs. Úgy néz ki, hogy lesz még egy versenyem idén, de erről bővebben majd jövő héten. Köszönöm a szurkolóimnak a biztatást, a támogatóimnak a bizalmat, remélem, hogy jövőre tudunk nyitni egy új fejezetet a versenyzésben” – zárta a kamion-Eb 2019-es összetett hatodik helyezettje.

fotó: Kiss Norbert Média