Egy hónap múlva visszatérhet a győri kézilabdacsapat norvég kapusa

A norvég kapus, Kari Aalvik Grimsbö a térdoperációját követően egy hónap múlva csatlakozhat ismét a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatához.

A szezon végén Győrben megkezdte, majd hazai környezetben folytatta a rehabilitációt. Jelenleg – míg társai Spanyolországban készülnek az új szezonra – a norvég olimpiai csapat rehabilitációs és fizioterapeuta-csapatával dolgozik. A szakemberek heti rendszerességgel teszteknek vetik alá, az eredményekről folyamatosan tájékoztatnak minket” – nyilatkozta kedden a Bajnokok Ligája-címvédő klub honlapján Bartha Csaba elnök.

A beszámoló emlékeztet rá, hogy a játékos korábban is bajlódott már térdproblémákkal, kétszer műteni kellett, majd májusban a BL budapesti négyes döntőjének első mérkőzésén sérült meg újra. A fináléra vissza tudott térni, remekelt a pályán, de kisvártatva orvosi beavatkozásra szorult.

Bartha hozzátette, Grimsbö gyógyulása jó ütemben halad, „így nyugodtak vagyunk afelől, hogy jó kezekben van”.

A kétszeres olimpiai bajnok kézilabdázó augusztus második hetében Győrben kezdi a speciális kapusfelkészülést, és előreláthatólag augusztus végén vagy szeptember elején teljes értékű játékosként csatlakozik a kerethez.

Június közepén a norvég hírügynökség még arról írt, nem zárható ki, hogy Grimsbőnek ki kell hagynia a decemberi németországi világbajnokságot.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?