Elmarad az esti Titánok-Csíkszereda mérkőzés

Elmarad a Titánok hétfő (ma) esti SC Csíkszereda, és a keddi, Corona Brasov Wolves elleni mérkőzése Győrben a jégkorong Erste Ligában.

A szövetség honlapján megjelent, hogy a Titánok csapata igazolt pozitív koronavírus-teszteredmények miatt nem tud a szükséges 13 plusz egy fővel kiállni. A mérkőzések későbbi lejátszásáról vagy a megszerezhető pontok sorsáról a közeljövőben születik döntés – írta az MTI.

A fehérvári székhelyű gárda – amely az idényben az új győri csarnokban látja vendégül ellenfeleiket – korábbi koronavírusos esetek miatt még nem játszott ebben az idényben.
Az a hét játékosunk vett részt a kéthetente kötelező tesztelésen, akikre az osztrák bázisú ligában is számítunk. A mérkőzés előtt kaptuk meg az eredményt, hogy többen is fertőzöttek, így pedig nem volt meg a kiálláshoz minimálisan szükséges 13 hokisunk” – nyilatkozta az M1 aktuális csatornán Szélig Viktor, a székesfehérváriak általános igazgatója.

Hozzátette, nagyon várták már, hogy elkezdhessék a szezont, és mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy mielőbb meglegyen a kiálláshoz szükséges létszám.
„Az első vírusos eset óta gyakorlatilag buborékban vannak a játékosok, mindent megtettünk, hogy kontrolláljuk a fertőzést, azonban most újabb nagy pofont kaptunk” – egészítette ki Szélig.

A Titánok a kiírás alapján kedden a Corona Brasov Wolves együttesét fogadta volna, a találkozó elhalasztását a klub jelentette be.

A hétfői lett volna az első Erste Liga-összecsapás Győrben. A menetrend szerint csütörtök a Titánok a Gyergyói HK-val találkoznának.