Érmek nélkül maradtak a hölgyek a birkózó Eb-n

A római Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján az előzetes négy helyett végül csak három honfitársnőnk szerepelt, mert Dénes Mercédesz (53 kg) megbetegedett és visszalépett a küzdelmektől.

A Magyar Birkózó Szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint a vigaszágon érdekelt Galambos Ramóna (59) simán kikapott (0-10) az ukrán Liszaktól és kiesett. Az aznap rajtolók közül a 2013-as világbajnok, olimpiai kvótás Sastin Marianna (62) az első menetben 4-0-s hátrányba került az Eb-3. azeri Omelcsenkóval szemben, ahonnan visszakapaszkodott ugyan, de végül 5-3-ra veszített. Sleisz Gabriella (65) kezdésnek 10-0-ra leiskolázta a lett Mamedovát, s a negyeddöntőben tíz másodperccel a vége előtt 2-1-re vezetett az Eb-2. romániai Incze Kriszta ellen, ám végül 2-2-vel, utolsó ponttal kikapott. Mivel legyőzőik nem jutottak el a döntőig, Sastin és Sleisz is búcsúzott, így csonka női csapatunk (a címvédő Barka Emese nem utazott el Rómába sérülése és betegsége miatt, Dénes pedig itt kapott el valamit) helyezés nélkül zárta a kontinensviadalt.

Pénteken rajtolnak a szabadfogásúak, a mieink közül a tavalyi vb-bronzérmes, olimpiai kvótás Muszukajev Iszmail (65) török, Asarin Roman (70) albán, Olejnyik Pavlo (97) pedig azeri riválissal kezd.

Fotó: MBSZ/Martin Gábor