Fazekas-Zur Krisztina bekerült az ICF Sportolói Bizottságába

A kétszeres olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztinát a hétvégi racicei világbajnokságon beválasztották a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) Sportolói Bizottságába.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség hétfői tájékoztatása szerint nagy sikerrel zárult a hétvégi racicei világbajnokság Fazekas-Zur Krisztina számára, a női négyessel nyert aranyérem mellett sportdiplomáciai téren is tarolt: a versenyzők őt választották be a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség Sportolói Bizottságába. A magyar kajakos a dán Henriette Engel Hansent és a lengyel Beata Mikolajczykot utasította maga mögé a szavazás során. A férfiaknál az orosz Jurij Posztrigaj lett a befutó.

Nagyon örülök ennek a sikernek, próbáltam meggyőzni az embereket, hogy szavazzanak rám, mert nagyon szerettem volna ezt a pozíciót. Beszélgettem a sportolókkal a világbajnokságon, és bízom benne, hogy erősebb lesz a hangunk, s remélem jól tudunk majd együttműködni” – mondta Fazekas-Zur Krisztina.

Fazekas-Zur Krisztina a dél-afrikai Hayley Jo-Nixon (maratoni szakág), a brit Claire O’Hara (freestlye szakág), a brit Tim Lodge (parakenu) és az ausztrál Amanda Reynolds (parakenu) mellé került be a testületbe.

fotó :Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Vélemény, hozzászólás?