Február 22: A Magyar Parasport Napja (MPN) – idén már hetedik alkalommal!

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) 2024-ben immár hetedik alkalommal szervezi meg a Magyar Parasport Napját február 22-én.

A szervezők közlése szerint az MPN Lélekmozgató programban hagyományosan résztvevő oktatási-nevelési, szociális és gyermekvédelmi intézmények, egyetemek és önkormányzatok mellett idén a sportegyesületek csatlakoznak „újoncként” a többszáz szervezetet megmozgató programsorozathoz. A Magyar Parasport Napjának 2024. évi élsportoló nagykövetei Konkoly Zsófia és Rasovszky Kristóf.

A regisztráció megnyílt a FODISZ honlapján, a saját Lélekmozgató programot megvalósító szervezetek ezen a LINKEN tudják jelezni részvételüket. A szervezők az elmúlt évek gyakorlata alapján idén is többféle értékes szemléletformáló pályázattal készülnek a regisztrált résztvevők számára. A pályázati felhívások a regisztrált szervezetek számára lesznek elérhetők. Amennyiben a szervezet igényli, hogy Lélekmozgató programján parasportoló(k) is részt vegyenek, az ehhez kapcsolódó igényét ezen a LINKEN tudja jelezni.

A Magyar Parasport Napjához kapcsolódóan tervezett kiemelt programok az alábbiak::

  • 2024. február 22., csütörtök délelőtt: ünnepélyes koszorúzás az Olimpia Parkban;
  • 2024. február 22., csütörtök 14:00: „Együtt erősebben, mint valaha!” konferencia és díjátadó ünnepség a Magyar Sport Házában. Regisztráció ITT.

A MPB célja változatlan: megmutatni és közös élményekkel igazolni, hogy a magyar társadalom elkötelezett az egyenlőség, a sokszínűség és a befogadás mellett.

fotó: MPB