Folytatódik a riói kaland: Balázs Attila negyeddöntős!

Balázs Attila legyőzte Thiago Monteirot és bejutott az 500-as ATP torna negyeddöntőjébe.

Tegnap az egyik kisebb lelátójú pályán kora délután, ma pedig a center pálya közönsége előtt kora este lépett pályára Balázs Attila a riói ATP500-as versenyen – számolt be a Magyar Tenisz Szövetség hivatalos honlapja.

Talán ez is lehetett az oka annak, hogy az első szettben nem nagyon voltak momentumai a 88. helyezett brazil Thiago Monteiro ellen. Felejtsük is el gyorsan azt az első felvonást és szerencsére Ati is tett azért, hogy ezt elfelejthessük, mert a másodikban már a Cuevas elleni Atit láthattuk a pályán.

Ejtések, okos megoldások, sok kontrajáték és nagy szív, mely vitte előre a hétszeres magyar bajnokot a balkezes hazai játékos ellen, akivel így testvériesen meg is osztoztak az első két szetten, az elsőt a brazil, a másodikat pedig Ati nyerte 6-1-re.

A döntő játszmában Atit egyből nehéz helyzetbe hozta Monteiro, de a magyar játékos mindhárom breaklabdát hárítani tudta, sőt 3-2-nél egy fantasztikus nyerő ütéssel (a storyban láthatjátok az Insta oldalunkon) breakelni tudott, és nem sokkal később már 5-2-re vezetett.

Ati 5-3-nál aztán adogathatott a meccsért, elő is húzta a szerva-röptét 0-30-nál, majd egy nyerővel kiegyenlített a gémen belül, ezt azonban két ki nem kényszerített hiba követett, így a brazil visszabreakelt (5-4), a keze azonban megremegett, Ati pedig 16 61 64-re győzni tudott s bejutott a nyolc közé.

Ezzel a teljesítménnyel már a 94. helyre ugrik majd előre, a negyeddöntőben pedig az a a spanyol Martinez (133.) lesz az ellenfele, akitől a múlt héten Buenos Airesben kikapott, így van miért viszavágni.

Eredmények, nyolcaddöntő:
Balázs Attila-Thiago Monteiro (brazil) 1:6, 6:1, 6:4
Martínez (spanyol)-Andújar (spanyol) 6:1, 6:4
Garín (chilei, 3.)-Delbonis (argentin) 6:4, 6:3

 

fotó: Magyar Tenisz Szövetség