Fucsovics búcsúzott a második fordulóban Sanghajban

Fucsovics Márton búcsúzott a második fordulóban a 9,22 millió dollár (2,6 milliárd forint) összdíjazású sanghaji keménypályás férfi tenisztornán.

A világranglistán 42. magyar játékos – aki negyeddöntős volt múlt héten Pekingben – a bosnyák Damir Dzumhur után a 32 között Peter Gojowczykkal csapott össze. Kettejük egymás elleni mérlege 1-1-re állt, legutóbb májusban Genfben Fucsovics bizonyult jobbnak, majd a versenyt is megnyerte.

A 68. helyen álló német 2:2-nél elvette a nyíregyházi teniszező adogatását, majd előnyét megtartva 50 perc alatt hozta a nyitójátszmát. A folytatásban a 26 éves magyar 3:0-ra meglépett, csakhogy ellenfele utolérte őt, s a szett végül rövidítéssel ért véget. Ebben Fucsovics 6-3-ra elhúzott, majd első játszmalabdáját értékesítve egyenlített.

A harmadik felvonás első bréklabdáját 4:4-nél a magyar játékos harcolta ki, de ekkor három lehetőségéből egyet sem tudott kihasználni. Az újabb tie-breakben Fucsovics 4-1-re is vezetett, ám Gojowczyk fordított, és megnyerte a találkozót, amely 2 óra 41 percig tartott.
Nehéz volt ma tartani a lépést Gojowczykkal, végig nagyon jól játszott” – írta közösségi oldalán Fucsovics, aki hozzátette, ellenfele nagyon jól szervált, jól adta vissza az adogatásokat, és lapos, erős ütésekkel keményen diktálta a tempót az egész meccsen. “Sokat futottam, nagyot küzdöttem, nagy meccs kerekedett belőle, ami sajnos nem az én javamra dőlt el a végén. Most egy kicsit fáj ez a vereség” – mondta.

A magyar teniszező elárulta, néhány napig biztosan azon gondolkodik majd, mit csinálhatott volna másképpen, amikor a döntő szett rövidítésében 4-1-re vezetett.
Sajnos a vállam is nagyon fáj már napok óta, úgyhogy remélem, az év hátralevő két versenyére kitart még, és rendben lesz” – írta Fucsovics, aki idén még Bécsben és Párizsban lép pályára.

Eredmény (az ATP honlapja alapján), 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Peter Gojowczyk (német)-Fucsovics Márton 6:4, 6:7 (3-7), 7:6 (7-5)

(MTI)

fotó: Fucsovics Marci sportolói facebook oldala