Fucsovics drámai csatában maradt alul a US Openen

Nicolas Mahut hétfőn ötszettes találkozón legyőzte Fucsovics Mártont az amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

A magyar játékos az idei Wimbledon után másodszor szerepelt Grand Slam-torna főtábláján, de győznie most sem sikerült. Ezúttal viszont rendkívül szoros mérkőzést vívott, végül 3 óra 25 perces küzdelemben kapott ki francia riválisától.

A 25 esztendős Fucsovics rosszul kezdett, rögtön az első adogató játékát elvesztette, brékelőnyét pedig a játszma végéig megőrizte Mahut. A második szett hasonló forgatókönyv szerint zajlott, csak éppen fordítva, ráadásul Fucsovics 5:2-nél ismét elvette ellenfele szervajátékát, így egyenlített.

A harmadik felvonásban 4:4-ig fej fej mellett haladtak a felek, amikor a világranglistán 115. Mahut a legjobbkor brékelt, melynek köszönhetően néhány perccel később ismét játszmaelőnybe került. A két hellyel mögötte álló Fucsovics azonban nem adta fel, rögtön brékkel indította a folytatást és ahogy a második szettben, úgy a negyedikben is 5:2-nél fogadóként zárta le a játszmát.

A meccset eldöntő ötödik szettben mindkét fél előtt adódtak bréklehetőségek, szám szerint Fucsovicsnak négy, Mahut-nak három, de ezek kihasználatlanul maradtak, így a rövidítés döntött, melyben a 35 éves francia bizonyult jobbnak.

Mahut, aki három éve volt már 37. is a világranglistán, szerdán a 20. helyen kiemelt spanyol Albert Ramosszal találkozik a következő körben.

Eredmények:
férfiak, 1. forduló (a legjobb 64 közé jutásért):
Mahut (francia)-Fucsovics 6:3, 2:6, 6:4, 2:6, 7:6 (7-3)

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?