Gyászol a Vasas-család: elhunyt Müller Sándor a klub korábbi legendája

Nagy veszteség érte az angyalföldi együttest: 75 esztendősen elhunyt a Vasas legendás középpályása, Müller Sándor.

A piros-kék együttes hivatalos honlapjának közlése szerint a család szerda reggeli tájékoztatása szerint 75 éves korában elhunyt a korábbi közönségkedvenc labdarúgó, Müller Sándor.

Az egykori gólerős középpályás 1948. szeptember 21-én született, majd húszesztendősen lett a Vasas labdarúgója, és összesen 318 NB I-es meccsen ölthette magára a piros-kék szerelést. A klub színeiben bajnoki címet (1977), kupagyőzelmet (1973) és KK-győzelmet (1970) is ünnepelhetett.

Számos emlékezetes mozdulat, gól, mérkőzés fűződik a nevéhez, az egyik ilyen az a találat, amellyel 1974-ben 1–0-ra nyert a Vasas az FTC ellen, az Üllői úti stadion ünnepélyes avatóján. A Vasas-drukkerek ezt a momentumot később dalba is foglalták.

Müller Sándor az első vasasos időszaka után légiósnak állt, futballozott Belgiumban és Spanyolországban is, majd egy szezonra ismét visszatért szeretett csapatához, a Vasashoz, mielőtt Ausztriában végleg felhagyott volna az aktív játékkal.

A magyar válogatottban tizenhét alkalommal lépett pályára, tagja volt az 1982-es spanyolországi világbajnokságon szereplő csapatnak is.

Sportvezetőként 1989 és 1990 között ismét a piros-kék sikerekért tevékenykedett.

A Vasas-család saját halottjának tekinti Müller Sándort,

 

fotó: vasasfc.hu