Hétvégén strandröplabda ob-finálé következik

A strandröplabda országos bajnokság hétvégi döntőjével kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót kedden a Magyar Röplabda Szövetség, az esemény helyszínén, a Lupa-tónál.

A Magyar Röplabda Szövetség hivatalos honlapjának beszámolója szerint Ludvig Zsolt, az MRSZ főtitkára ismertette, hogy szombaton 9 órakor hat pályán kezdődnek a küzdelmek. Az elődöntőkre és a bronzmérkőzésekre vasárnap délelőtt kerül sor, a női döntő 13.30-kor, a férfi finálé pedig egy órával később kezdődik, s utóbbi két találkozót az M4 Sport televízió élőben közvetíti.

Bánki Ágnes, a szövetség strand- és szabadidős röplabda bizottságának elnöke kifejtette, az idei szezonban arra törekedtek, hogy szép környezetben, új pályákon rendezzék a versenyeket, és Tata, illetve Dunaújváros után ilyen a Lupa-tó is, ahol most kerül sor először ilyen rangos eseményre.

„Nagy öröm számomra az is, hogy a versenyzők részéről is nő az érdeklődés a sportág iránt, hiszen mindhárom országos bajnoki fordulón több mint ötven páros nevezete. Ehhez bizonyára az is hozzájárult, hogy fordulónként 800 ezer forint volt a pénzdíj, ami a döntőre megduplázódik, azaz az 1,6 milliós összdíjazásért is küzdenek a versenyzők.”

Németh Zoltán, a Lupa-tó sportmenedzsere kijelentette, hogy a házigazdák számára is az év legrangosabb sporteseménye lesz ez a torna, pedig rendeztek itt strandkézilabda Európa Kupát és más versenyeket is. Arra törekednek, hogy jövőre is otthont adhassanak egy fordulónak, vagy a döntőnek.

A női versenyzőket a háromszoros junior bajnok Juraszik Patrícia képviselte, aki 18 éves kora ellenére már az ötödik felnőtt ob-döntőjén szerepel, s idén Miklai Zsanettel indul. „Az előző két évben ötödik voltam, ezért most az elődöntőbe várom magunkat. De ez nagyon nehéz lesz, mert nagyon jó a mezőny, és szerencsére egyre többen strandröplabdáznak már ezen a szinten is. Ehhez az is hozzájárul, hogy évről évre fejlődik a versenyek szervezettsége is, ami egyre jobban meghozza a játékosok kedvét.”

A férfiakat képviselő Nacsa Gábor az előző három évben mindig bejutott a nagydöntőbe is Kaszap Tamással, 2014-ben aranyérmesek is lettek, az előző két fináléban azonban kikaptak. Idén éppen egyik tavalyi legyőzőjükkel, Bagics Balázzsal állt össze. „Mindössze három hete edzünk együtt Balázzsal, ami nem túl hosszú idő, de úgy gondolom, hogy van annyi rutinunk, hogy kompenzálni tudjuk a közös edzések hiányát. Első versenyünkön, másfél hete, a dunaújvárosi ob-fordulóban nem találtunk legyőzőre, így ezek után mindenképpen a bajnoki cím reményében jövünk majd el a hétvégén. Azért azt is tegyük hozzá, hogy Dunaújvárosban a feltörekvő fiatalok, Benkő Balázs és Oláh Botond azért egy kissé megcibálta a bajuszunkat. Tőlük és a többi fiataltól, Hajós Artúrtól és Stréli Bencétől, illetve Bán Viktortól és Rozgonyi Bálinttól is van tartani valónk.”

Amennyiben Nacsáék nyerik az aranyérmet, úgy Bagics Balázs rekorder lesz a férfiaknál, hiszen immár ötödik bajnoki címét ünnepelhetné (a nőknél erre a teljesítményre Nyári Virág volt képes), míg a nőknél a Lakatos Enikő és Lutter Eszter lehet rekorder, amennyiben megvédik címüket, hiszen olyanra még nem volt példa ebben a sportágban, hogy egy páros sorozatban négyszer is magyar bajnok legyen.

Az esemény látogatása ingyenes, de a strand területére a belépés díjköteles.

fotó: Magyar Röplabda Szövetség

Vélemény, hozzászólás?