Hússzoros válogatott a BVSC-Zugló kispadján

Buzsáky Ákos játékosként többek között a portugál FC Porto és az angol Plymouth, valamint a QPR csapatában is megfordult, majd a 20-szoros magyar válogatott labdarúgó már edzőként a III. Kerületi TVE csapatánál dolgozott. Az előttünk álló idényt viszont már a BVSC-Zugló kispadján kezdi a szakember, ahol komoly céljai vannak.

Vasárnap elrajtol a NB III 2021-2022-es szezonja, amelyet a BVSC-Zugló átalakult kerettel, új vezetőedzővel és új ellenfelekkel – a tavalyi Keleti csoport után idén a Nyugati csoportba kapott besorolást a csapat –, de változatlan célokkal vár – hangzott el a sszerdai sajtóeseményen, amit a zuglói egyesület tartott. Egy évvel ezelőtt bár újoncként   kezdték, majd a szezon végén mindössze két pontra voltak a feljutástól a legjobb második helyezettek összevetésében. Szatmáry Kristóf, a BVSC-Zugló elnöke a szezonindító sajtótájékoztatón elmondta, hogy ezúttal már egyértelműen a feljutás a cél.

„Tavaly 17 év szünet után tért vissza a BVSC a Nemzeti Bajnokságokba, ez az év pedig még a saját várakozásainkat is felülmúlta. Ritka az, hogy újoncként rögtön a feljutásért harcoljon egy együttes. A bajnoki ezüstérem pedig azt is jelenti, hogy az elmúlt négy idényben mindig dobogóra állt az együttes abban az osztályban, ahol elindult. Ezt a sorozatot szeretnénk folytatni idén is, az új vezetőedzőnk segítségével. Nagyon örülünk, hogy ezt az évet már a Tatai úti labdarúgó edzőközpont teljesen felújított környezetében kezdheti meg a csapat, így a körülmények adottak a sikeres szerepléshez” – mondta Szatmáry Kristóf.

A körülmények mellett a szakmai stáb és a játékoskeret is adott lehet a célok eléréséhez, de erről már Kisteleki István az egyesület szakmai igazgatója osztotta meg gondolatait. A szakember azt is elárulta, hogy miért döntöttek az edzőváltás mellett, hiszen a következő idényt nem Céró Bálinttal a kispadon kezdi meg a csapat.

„Elégedettek voltunk Bálint munkájával, hiszen bravúros eredményeket ért el az együttessel, amelyet a bajnoki ezüstérem is jól mutat. Azonban mivel a BVSC-Zugló az MLSZ besorolása által regionális Tehetségközpont lett, így fontos feladatok várnak rá az utánpótlásban, hiszen ő lesz a Tehetségközpont szakmai vezetője. Buzsáky Ákos személyében rutinos szakember érkezik a kispadra, aki játékospályafutása alatt rengeteg nemzetközi tapasztalatot szerzett, de vezetőedzőként a III. Kerületi TVE kispadján is elismerésre méltó munkát végzett” – árulta el Kisteleki István.

Buzsáky Ákos játékosként Portugáliában és Angliában is hasznos tapasztalatokat szerzett a nemzetközi labdarúgásban, amelyet már edzőként kamatoztat. Bár átalakult kerettel várhatja a csapat a szezonrajtot, szeretne minél hamarabb egységet kovácsolni.

„A nyáron, jelentős mértékben kicserélődött a keret illetve ifi játékosaink közül is többen szerepet kapnak a felnőtt csapatnál. Szeretném, ha sikerülne kialakítanunk hamar egy jó csapategységet és aztán azt is, hogy ez az egység a pályán is eredményes tudjon lenni” – nyilatkozta a vezetőedző.

Balogh Béla, Hrepka Ádám és Kovács Gábor visszavonult az aktív játéktól és edzőként folytatják pályafutásukat, míg a kölcsönben itt játszó Tóth Keve visszatér Budaörsre. Rajtuk kívül Balázs Bálint (Pénzügyőr), Gábor Péter (ESMTK), Horváth Gábor (BKV Előre), Murai Márk (Csákvár) és Schrammel Ádám (Pénzügyőr) kezdi meg a következő szezont másik csapatban.

Ami az érkezőket illeti: Erdélyi László (Soroksár), Fröhlich Roland (Szentlőrinc), Géringer Tamás (Balatonfüred), Kokenszky Norbert Imre (III. Kerületi TVE), Kovács Benedek Pál (RKSK), Nagy József (RKSK), Szalánszki Gergő (Vác), Takács Zsolt Zsombor (Soroksár), Osztovits Marcell (Grund Fc) és Markó Filipovics (Újpest 1885 kft)

A BVSC-Zugló kiemelt figyelmet fordít a saját nevelésű játékosaira és amennyiben lehetséges, igyekszik feljátszatni őket egyre erősebb bajnokságokba. Így a felnőtt csapatba idén, a tavalyi U19-es korosztályból is sokan bekerültek a keretbe: Bartos Norbert, Földes Marcell, Hollókőy Ádám, Ladányi Lőrinc, Komódi Filip és Zaka Gergő. A kerettel edz még két ifi korú játékos, Gyurkó Tamás és Pálinkás András is.

A BVSC augusztus 1-jén hazai pályán kezdi meg szereplését az NB III 2021-2022-es idényében. Az 1. fordulóban rögtön hazai pályán játszanak a zuglóiak az előző szezont a Nyugati csoport 16. helyén záró Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő ellen. A 17 óra 30 perckor kezdődő találkozóra szurkolókat is várják.

fotók: BVSC-Zuigló