Ifjabb Kiss László: „Bízom abban, hogy idén sikerül megnyernem a Szilveszter Rallye-t”

Úgy tűnik, számos érdekesség és nagy csata várható az idei, 20. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye-n. A december 27-29 közötti évbúcsúztató versenyen a szervezők is mindent megtesznek azért, hogy a rajongókat a lehető legjobban kiszolgálják. Ismét lesz élő rádiós és internetes közvetítés, a kilátogatók számára nyitva lesz a Gold-tribün, míg a parkolás – ahogy eddig mindig – most is ingyenes lesz. A versenyzők is nagyon készülnek már, az elmúlt két esztendő ezüstérmese, ifjabb Kiss László ezúttal már nyerni szeretne az évzáró viadalon.

A szervezők közlése szerint már nincs egy hét hátra, és elkezdődik a Szilveszter Rallye: a 20. alkalommal megrendezendő évbúcsúztatóra a hagyományoknak megfelelően a Hungaroringen kerül sor december 27-től 29-ig. A nézők idén is csak belépőjegy megvásárlásával juthatnak el a viadal belső és külső helyszíneire: a Hungaroringen található értékesítési pontokon vásárolja meg mindenki a 2500 forintba kerülő belépőjét, míg a 12 éven aluliak ingyen tekinthetik meg a versenyt.

„Ugyanúgy, mint eddig, idén is ingyenesen tudnak parkolni azok, akik autóval érkeznek a jubileumi 20. Szilveszter Rallye-ra, ők a mogyoródi pálya főbejáratával szemben kijelölt területen, illetve a Hungaroring nagy parkolójában tehetik majd le gépjárműveiket. Természetesen újra nyitva lesz a rajongók előtt a Gold tribün, illetve a mögötte lévő terület. A tavaly népszerűvé vált piactéren is színes kínálat várja az érdeklődőket” – mondta el Garamvölgyi Zoltán, a verseny egyik főszervezője.

Noha lesznek változások a 20. alkalommal megrendezendő Szilveszter Rallye-n – például módosul a nyomvonal –, de olyan jól bevált dolgokhoz, mint a viadal rádiós és internetes élő közvetítése, ragaszkodnak a szervezők. A rádiós közvetítést a http://www.gtgstudio.hu/rrp/ oldalon követhetik nyomon az érdeklődők, míg az internetes televíziós közvetítésre a Rallye Rádió közösségi oldalán kerül majd sor, míg ha valaki az eredményeket online szeretné nyomon követni, az megteheti mindezt a www.rallylive.hu oldalon.

„A Hungaroring környékén egy tíz kilométeres sugarú körben a 92.4 hullámsávon lesz hallható pénteken és szombaton a Rallye Rádió élő adása. Több kamerával dolgozunk, mind a belső, mind pedig a külső szakaszokon, míg a stúdióban számos beszélgetéssel tesszük még érdekesebbé a kétnapos közvetítést” – fogalmazott a közvetítésért felelős Képes Tamás.

A versenyzők is javában készülnek már a 2018-as szezon búcsúztatására. Az elmúlt két évben mindannyiszor a második helyen végző ifjabb Kiss László nagyon fogadkozik, hogy harmadszorra már szeretné végre megnyerni a Szilveszter Rallye-t.

 

„Bízom abban, hogy rám is érvényes lesz a három a magyar igazság, és harmadszorra már sikerül végre megnyernem ezt a viadalt. Nagyon sajnálom, hogy nem lesz ott az indulók között az a Vincze Feri, aki 2016-ban és tavaly is nagy csatában legyőzött. Mindent megteszek a győzelemért, az autó minél jobb felkészítése érdekében Máriapócson tesztelünk” – jelentette ki a miskolci pilóta, aki a jól ismert Ford Fiesta R5-össel indul a versenyen. Hozzátette, az autó ugyan megszokott lesz, ám a navigátora már nem, hiszen felesége, Zsuzsanna májusra várja az első gyermeküket, így helyette ezúttal Nyírfás Yulianna diktálja majd az itinert.

Ahogy azt már az elmúlt években megszokhatták a szurkolók, a közszolgálati televízió idén is beszámol valamennyi napról az m1 csatornán, illetve élőben jelentkeznek majd a legfrissebb információkkal a Hungaroringről.

Fotó: Szilveszter Rallye Kommunikáció – Molnár Ádám