Indul a megreformált férfi kézilabda Bajnokok Ligája

Egy kissé átalakított férfi kézilabda Bajnokok Ligáját kapunk 2020-tól, új meccsidőpontokkal, kicsit változó versenykiírással és egy köztes Final4-ral. Két dolog viszont biztosan nem változik: A Sport TV közvetíti a mérkőzéseket, és két magyar csapat indul a sorozatban, a MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém.

A sportcsatorna hivatalos honlapjának közlése szerint ugyanolyan kiváló Bajnokok Ligáját kapunk a 2020-21-es szezonban is, mint a korábbi években, mégis változnak a dolgok. Az biztos, hogy továbbra is van két, a legszűkebb élmezőnyhöz tartozó csapatunk, a MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém. A szegedieket most elérte a koronavírus, elhalasztják a szeptember 17-re, csütörtökre kiírt PSG elleni első meccsüket. Bízzunk benne, hogy mihamarabb feloldódik a karantén, és hogy a keret tagjai közül nem fertőződtek meg sokan.

Szűcs Ernő Péter, a szegedi klub elnöke hétfőn nyilatkozott nekünk a Kézivezérlés Extrában, itt mondta el, hogy egy játékosról van szó, és hogy egy másik játékosnak is vannak tünetei.

A Telekom Veszprém viszont szerdán pályára lép Franciaországban a Nantes ellen, így nem maradunk magyar érdekeltségű meccs nélkül az első fordulóból.

A lebonyolítás legnagyobb változása a dátumok alapján már ki is rajzolódik. A mérkőzéseket ebben a szezonban szerdán és csütörtökön vívják a férfiak

a korábban megszokott szombat-vasárnapi menetrend helyett. Emellett megszűnik a C és a D csoport, így csak a 16 legjobb alakulat szerepel a főtáblán az eddigi 28 helyett. Ez magyar szempontból nem hoz olyan nagy változást, a Szeged és a Veszprém eddig is az A és B csoportban szerepelt. Az egyeneskieséses szakaszban lesz annyi módosulás, hogy a csoportok első két helyezettje rögtön negyeddöntős lesz, a harmadik-hatodik helyezettek játszanak a nyolcaddöntőkben. Final4-ból kettő is lesz a szezon során. Előbb a 2019-20-as szezont zárják le hivatalosan december 28-29-én Kölnben.

A Telekom Veszprém biztos Final4 résztvevő 2020-ban, a Barcelona, a Kiel és a PSG lesz még ott az első kölni tornán. A 2021-es szezon Final4-jára június 12-13-án kerül sor a Lanxess Arenában.

A Sport TV a korábbi évekhez hasonlóan minden magyar érdekeltségű mérkőzést képernyőre tűz, és gyakran a riválisok meccseibe is belenézhetünk a szezon során. Természetesen folytatódik népszerű Kezeket fel! és Harmadik Félidő című műsorunk, utóbbi stílusa változik egy kicsit az új szezonban, de ezt már láthatták a nézők. A MOL-Pick Szeged meccseit Méhes Gábor, a Telekom Veszprém találkozóit továbbra is Bartha Zoltán közvetíti.

Férfi BL, magyar érdekeltségű meccsek az első fordulóból:

Nantes – Telekom Veszprém: szeptember 16., szerda 20:30 (Sport1)

MOL-Pick Szeged – PSG: elhalasztva

További meccsek az első fordulóból:

Meskov Breszt – Vardar Szkopje: szeptember 16., szerda 18:30 (Sport1)

Motor Zaporizzsja – Barcelona: szeptember 17., csütörtök 18:30 (Sport1)

FC Porto – Elverum: szeptember 17., csütörtök 20:30 (Sport1)