Jó helyre kerültek a szerek

A Magyar Torna Szövetség és az FTC-Telekom közös küldöttsége átadta a MATSZ által felajánlott szereket a Székelyudvarhelyi Iskolás Sportklubnak, amely fennállásának ötvenedik évfordulóját ünnepli.

A Magyar Torna Szövetség pénteki közlése szerint az újonnan megépült, de eddig szerek nélküli székelyudvarhelyi létesítménybe a magyar szervezet felajánlásának köszönhetően korlát, felemáskorlát, gyűrű, gerenda és nyújtó is került, a zöld-fehér együttes pedig a szállításból vette ki a részét. Az átadáson részt vett Puskás Jenő, a magyar férfi válogatott szakmai igazgatója, Tóth Géza, az FTC-Telekom szakosztály-igazgatója, valamint Balázs Krisztián junior világbajnoki bronzérmes tornász, illetve Lauth Gábor, a Ferencvárosi Sportiskola igazgatója is. Az erdélyiek az 50 éves jubileumi ünnepségen nagy örömmel, meghatódva vették át a szereket. Az ötlet onnan jött, hogy az erdélyi diákok nemrégiben jártak a Fradi sportiskolájában, mikor is kiderült, hogy Erdélyben megépült ugyan az új csarnok, de tornaszerek nincsenek. Most ezzel az adománnyal már megoldódtak az iskola nehézségei.

Bartus Attila, igazgató, Székelyudvarhelyi Sportiskola: Elmondhatatlanul boldog vagyok a miatt, amit most itt láttunk. Jubileumi születésnapot ünneplünk, és mindezt már egy szerekkel teli csarnokban tehetjük meg. Nincs rá jobb szó, mint: köszönöm, köszönöm mindenkinek, aki ebben segítségünkre volt. Most legalább már abban gondolkodhatunk, hogy az egyetemi felvételire is tudnak készülni a diákjaink, ez azonban csak a kezdet. Szeretném felvenni a kapcsolatot a Román Torna Szövetséggel, és a későbbiekben egy tornaszakosztály indítását is fontolóra vennénk, amennyiben ezt a lehetőségek engedik.

Puskás Jenő, a férfi válogatott szakmai igazgatója: Nagyszerű kezdeményezésnek láthattuk a kiteljesedését. Öröm volt megélni, hogy ennyire gördülékenyen együtt tudott működni a Magyar Torna Szövetség, az FTC-Telekom és egy határon túli sportiskola. Természetesen nemcsak szerekkel, hanem – ha a későbbiekben igény van rá – akár szakmai segítséggel is támogatjuk a székelyudvarhelyi intézményt.