Vecsernyés Dávid a mezőny első felében

Az Eb-bronzérmes Vecsernyés Dávid holtversenyben a 12. helyen végzett a tornászok cottbusi Világkupáján a nyújtó selejtezőjében.

A Magyar Torna Szövetség pénteki közlése szerint a BHSE versenyzője ezen a hétvégén a felnőtt tornászok idei utolsó megmérettetésén vett részt Németországban, a cottbusi Világkupán. A válogatott kiválósága kedvenc szerén, nyújtón indult. Kelemen Zoltán, a BHSE helyszínen tartózkodó vezetőedzőjének beszámolója szerint erre a Vk-ra nagyon erős mezőny jött össze, amely a közelgő olimpia miatt várható volt. A szakember szerint Vecsernyés gyakorlatában kisebb pontatlanságok voltak, de ilyen kvalitású ellenfelek mellett ez most nem fért bele, így tanítványa 13.633 ponttal a selejtező 12. helyén fejezte be a Világkupát az olasz Lorenzo Gallival holtversenyben.

Kelemen Zoltán, BHSE- vezetőedző: Vecsi gyakorlatában, bár kisebb pontatlanságok voltak, én erősebbnek éreztem az általa bemutatott gyakorlatot, véleményem szerint egy kicsit lepontozták. Emellett az sem segített, hogy nem tudták felemelni a nyújtót rendesen, ez újabb tíz percet jelentett, ami egy versenyző mentális állapotán nem javít. Természetesen nem ezekre szeretném fogni a szereplést. Jó lett volna döntővel befejezni a versenyszezont, ez most így jött össze.

fotó: Budapesti Honvéd Sportegyesület