Jótékonysági mérkőzést játszottak csontvelő-átültetésen átesett gyermekekkel a női vízilabda-válogatott tagjai

Jótékonysági mérkőzést játszottak csontvelő-átültetésen átesett és immár a gyógyulás útjára lépett gyermekekkel a női vízilabda-válogatott tagjai szombaton a Margitszigeten.

A Hajós Alfréd-uszodában valódi vízilabda-fesztivál zajlik ezen a hétvégén, hiszen a BENU Férfi Magyar Kupa elődöntői és döntője mellett délutánonként a gyermek MK négyes döntőjének meccsei várják a sportág szerelmeseit, míg a Széchymedencében az U20-as női válogatott nemzetközi tornája, a Heraklész-kupa keretében rangos ellenfelekkel készül a világbajnokságra. A jótékonysági esemény a Démétér Alapítvány, valamint a válogatott egyik támogatója, a SEAT közös szervezésében valósult meg.

Különleges rendezvénynek adott otthont szombat délelőtt a margitszigeti Hajós Alfréd-uszoda: csontvelő-átültetésen átesett gyermekeket fogadtak a női vízilabda-válogatott tagjai.

Kiválóságaink a közös bemelegítést követően játékos mérkőzést „vívtak” az 5 és 18 év közötti, súlyos betegségükből immár a gyógyulás útjára lépett gyermekekkel, akik a felépülésüket segítő Démétér Alapítvány, valamint a SEAT támogatásával érkeztek szüleikkel, családtagjaikkal az eseményre. Az ünnepélyes díjátadás után közös ebéd és dedikálás zárta a programot.

„Nagy öröm, hogy részesei lehettünk ennek a lönleges és szívet-lelket melengető eseménynek, hogy együtt lehettünk, játszhattunk ésvízilabdázhattunka csontvelő-átültetésen átesett gyermekekkel. Igazi bajnokok ők, hiszen életük legnagyobb csatájában elszántan küzdöttek és küzdenek most is a gyógyulásért. Rendkívüli kitartásukkal, akaraterejükkel, küzdeni és győzni akarásukkal példaképek ők mindannyiunk számára”

– emelte ki a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Madaras Norbert.

A 2006-ban létrehozott Démétér Alapítvány a vérképző őssejt-transzplantáción átesett gyermekek gyógyulásában nyújt hatékony segítséget. A Dél-Pesti Centrumkórház Szent László Telephelyének területén található Démétér Házban a család biztonságot nyújtó, gyógyító közelségét biztosítja a súlyos beteg gyermekek számára a beavatkozás körüli nehéz időszakban. Várhatóan jövő tavasszal adják át a Démétér Alapítvány új rehabilitációs központját Doboz-Szanazugban – a Gyöngy Házban a hétköznapi életbe való visszailleszkedésükben is segítik majd a transzplantáción átesett gyermekeket és családjaikat.

„Felemelő érzés, hogy ma ezt a délelőttöt ebben a közegben tölthetik a gyerekek és családjaik. Nagyon hálásak vagyunk a Magyar Vízilabda-Szövetségnek és a SEAT-nak, hogy megszervezték ezt a találkozót, amely feledhetetlen élménnyel ajándékozza meg a mi kis hőseinket”

– mondta el a Démétér Alapítvány programigazgatója, Sedlák Gabriella.

„Ma nem az autók a főszereplők, hanem az alapítvány által támogatott gyermekek. Számunkra öröm ésmegtiszteltetés, hogyközreműködhettünkennek a nagyszerű eseménynek a létrejöttében, és köszönöm a lányoknak is, hogy ilyen nagy örömöt szereznek az ifjaknak”

– hangsúlyozta a SEAT márkaigazgatója, Rozgonyi Ádám, aki maga is átöltözött, és beállt a gyermekek és női válogatottak közé játszani egyet.

A fiatalok egyébként a Hajósban, a délutáni kupadöntő helyszínén játszhattak a tavalyi világbajnokságon ugyanebben a medencében ezüstérmet szerző válogatott tagjaival, akiktől aztán ajándékokat kaptak, illetve egy-egy dedikált vízilabdát is.

fotók: MVLSZ / Kovács Anikó