Kazár Miklós: hatodik bajnoki címével búcsúzik a sportágtól

Az elmúlt hétvégén nem akármilyen versennyel fejeződött be az idei quad bajnoki idény, melyen teljes szezont teljesített Kazár Miklós, aki a 450+ kategóriában megnyerte az összetett bajnoki pontversenyt. A mezőny ezúttal is Miskolcon gurult salakra, és a Pro Racers pilótájának a hatodik bajnoki címéhez elég volt a második helyen végeznie. Kazár bejelentette, a csúcson hagyja abba, ez volt a sportágban az utolsó idénye.

A Pro Racers közlése szerint 2018 ismételten Kazár Miklós éve lett, hiszen a régi szép napokat idézően versenyzett a quadosok idei országos bajnokságában, ahol úgy érkezett el az elmúlt hétvégén az utolsó, miskolci futamhoz, hogy a hatodik bajnoki címéhez elég, ha második helyen végez. Nos, a Pro Racers versenyzője tökéletesen felkészített KTM motorjával várta a viadalt a 450+ kategóriában, és végig a célját szem előtt tartva versenyzett. Végül a második helyen végzett a szezonzárón, és ezzel a hatodik bajnoki címét szerezte meg a quadosok között. Kazár elégedett volt az idei teljesítményével, és úgy vélte, a csúcson kell abbahagyni.

– Nagyon régóta, 1999 óta versenyzem már ebben a szakágban, és számos szép emlékem van a majd húsz esztendőről. Az idei szezon valamennyi futamán rajthoz tudtam állni, és vagy elsőként, vagy másodikként zártam valamennyi versenyen. Noha nem szokásom, most mégis a biztosra mentem, és a döntőben, miután piros zászlóval kétszer is megszakították a futamot, kizárólag arra koncentráltam, hogy a második helyem meglegyen. Sikerült, és ennek a bajnoki címnek ugyanúgy örülök, mint az előzőeknek. Az életemben most más, elsősorban a civil megélhetésem és a családom kerül az előtérbe, így hatszoros magyar bajnokként búcsúzom el a sportágtól, ez volt az utolsó szezonom a quados mezőnyben. Természetesen ez a siker hatalmas motiváció a jövő hétvégi rallye bajnokság utolsó versenyére, ahol az utolsó méterekig küzdök, hiszen szerencsés esetben ott is megszerezhetem az abszolút bajnoki címet – árulta el Kazár Miklós.

Fotók: Pro Racers