Kikapott és kiesett a Haladás

A sereghajtó Szombathelyi Haladás kiesett az élvonalból, mivel szombaton 1-0-ra kikapott a Mezőkövesd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában.

A szombathelyiek abban a tudatban léptek pályára, hogy a hátralevő két fordulóban mindenképpen hat pontot kell szerezniük ahhoz, hogy legyen még esélyük a bennmaradásra. Ennek ellenére sem ők, sem a hazaiak nem vállaltak túl sok kockázatot az első félidőben, így a kapuk nem forogtak veszélyben – számolt be szombat este az MTI.

A fordulást követően sem nagyon változott a játék képe, majd húsz perc elteltével egy megpattanó beadásnak és a csereként beálló Moutari jó helyzetkihasználásnak köszönhetően előnybe került a Mezőkövesd.

Hátrányban a Haladás nagy erőket mozgósított, de helyzeteit nem tudta értékesíteni, míg a Mezőkövesd hiába vezetett gyors kontrákat, nem szerzett újabb gólt.

A Haladás legutóbb 2002-ben búcsúzott az első osztálytól, 2008 óta volt tagja az NB I-nek.

OTP Bank Liga, 32. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Szombathelyi Haladás 1-0 (0-0)
Mezőkövesd, 1500 néző, v.: Solymosi

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Farkas, Pillár, Katanec, Eperjesi – Szeles, Bertus (Iszlai, 59.) – Cseri (Szalai A., 84.), Pekár, Vajda (Moutari, a szünetben) – Drazic

Szombathelyi Haladás: Király (Rózsa, 20.) – Habovda, Jagodics, Tamás, Mohl – Dausvili – Németh Má. (Gaál, 53.), Golodjuk (Ofosu, 72.), Rui Pedro, Ivanov – Funsho

gólszerző: Moutari (65.)
sárga lap: Jagodics (69.)