Nagy László szerint abszurd esemény lehet a decemberi négyes döntő

Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója szerint teljes mértékben abszurd esemény lehet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntője, amennyiben december végén kerül rá sor.

A kölni torna eredeti időpontja május 9-10. volt, ezt az európai szövetség (EHF) a koronavírus-járvány miatt előbb augusztus 22-23-ra, majd csütörtökön december 28-29-re halasztotta.
Az augusztus irreálisnak tűnt, hiszen a koronavírus sajnos igencsak részese az életünknek. A decemberi időpont reálisabb, de teljes mértékben abszurd esemény lehet, amire még nem volt példa, hiszen a szezon kellős közepén kellene lejátszani az előző idény négyes döntőjét” – nyilatkozta Nagy László pénteken a Kossuth Rádiónak – írta az MTI.

Hozzátette, továbbra is mindenki várja az EHF-től a pontos információkat: milyen lebonyolításban tervezik a folytatást, megtartják-e a nyolcad- és negyeddöntőket, vagy más elképzelésük van?

A korábbi 209-szeres válogatott jobbátlövő kifejtette, június végén sok játékos szerződése lejár, és más csapathoz igazolnak, vagy visszavonulnak, ez is rengeteg kérdést felvet.
Azt is az EHF-nek kellene kimondania, milyen játékoskeretekkel lehet majd lejátszani a négyes döntőt” – fűzte hozzá.

Nagy László úgy fogalmazott, ha egy kézilabdázó részese lehet a BL négyes döntőjének, akkor számára igazándiból mindegy, mikor rendezik a tornát, de a versenynaptár eddig is túlságosan sűrű volt, a játékosok túl voltak terhelve, a következő szezonban ez hatványozottan igaz lesz.
Talán ezzel azt próbálja érzékeltetni az EHF, hogy láthatjuk az alagút végét, ami mindenképpen biztató és kecsegtető, hiszen ha ez a decemberi torna tényleg megvalósul, akkor a koronavírus már lecsengőben lesz” – tette hozzá.

A magyar szövetség alelnökeként és a magyar válogatott szakmai stábjában is tevékenykedő Nagy elárulta, december vége felé szerettek volna egy hosszabb összetartást a komplett nemzeti együttesnek a január közepén kezdődő egyiptomi világbajnokság előtt, de így a BL négyes döntőjében résztvevő magyar klubcsapat magyar tagjai ezen nem vehetnek részt.

A férfi Bajnokok Ligája a csoportkör után, az egyenes kieséses szakasz első fordulója előtt szakadt félbe. A negyeddöntőbe jutásért a Veszprém a lengyel Orlen Wisla Plock, a MOL-Pick Szeged pedig a címvédő északmacedón Vardar Szkopje együttesével találkozik. Továbbjutás esetén a két magyar csapat egymással játszana a negyeddöntőben.

 

fotó: Sportmenü / Kárpáti Balázs