Neymar: „Az FC Barcelona és Katalónia mindig a szívemben lesznek, de szükségem van új kihívásokra”

Neymar csütörtökön este hivatalosan is a PSG játékosává vált, immár nem tartozik a Barcelonához, és ezt követően az alábbi nyílt levélben el is búcsúzott a klubtól és játékostársaitól – írja az eurobarca.hu.

„Egy sportoló életét a kihívások mozgatják. Egyes kihívások megadatnak számunkra, más kihívások a döntéseink gyümölcsei. A Barcelona több volt, mint egy kihívás. Azokkal a sztárokkal játszhattam, akikkel a videojátékokban. 21 évesen jöttem Katalóniába, tele voltam célokkal. Emlékszem az első napjaimra a klubnál, egy öltözőben lehettem olyan játékosokkal, mint Messi, Valdés, Xavi, Iniesta, Puyol, Piqué, Busquets és mások, azzal a várakozással, hogy egy olyan klubban játszom, amelyik több mint egy klub. Az @fcbarcelona egy náció, amelyik Katalóniát képviseli. Szerencsém volt a legnagyobb sportolóval együtt játszani, akit valaha láttam az életemben, és biztos vagyok benne, hogy nem fogok jobbat látni, @leomessi a csapattársammá vált, barátommá a pályán belül és kívül is. Büszke vagyok, hogy veled játszhattam.”

„Egy támadósort formálhattam @leomessi és @luissuarez9-el, amelyik bekerült a történelembe. Elhódítottam mindent, amit egy sportoló elhódíthat. Átéltem felejthetetlen pillanatokat. Egy olyan városban éltem, amelyik több mint egy város, egy szülőföld. Imádom Barcelonát és Katalóniát. Egy sportolónak, (nekem) szüksége van kihívásokra. És másodszorra az életemben ellentmondok az apámnak. Papa, értelek, és tisztelem a véleményedet, de a döntésemet meghoztam, azt kérem tőled, hogy segíts továbbra is, ahogy eddig is tetted.”

„Az @fcbarcelona és Katalónia mindig a szívemben lesznek, de szükségem van új kihívásokra. Elfogadtam a @psg ajánlatát, hogy új sikereket érjek el és segítsem a klubot, elérni olyan trófeákat, amelyeket a szurkolók várnak. Egy nagyon ambiciózus tervet mutattak be nekem, és készen állok erre a kihívásra. Köszönöm a gránátvörös-kék szurkolók szeretetét, és mindent amit tanultam a csapattársaimtól, akikkel egy öltözőben lehettem. Ezzel együtt úgy érzem a szívemben, hogy eljött az idő, hogy távozzak. A @psg lesz az új otthonom a következő években, és azon dolgozom majd, hogy megszolgáljam a bizalmukat, amit belém fektettek. Nagyon számítok mindenkinek a támogatására. Szurkolókéra, barátokéra, a játékostársakéra, akik velem lesznek, a családoméra, akik nagyon sok problémát kénytelenek voltak átélni emiatt az időszak miatt, és most megérdemlik a nyugalmat.”

„Ez egy nehéz döntés, de a magam 25 éves érettségével hoztam meg.”

„@fcbarcelona , gràcies per tot! (Köszönet mindenért!), @psg , J’arrive (megjöttem!). Isten áldjon és óvjon minket.”

fotó: Getty Images

Vélemény, hozzászólás?