Novemberben kezd a Fradi a női labdarúgó BL-ben

Az UEFA a hivatalos oldalán tette közzé a női labdarúgó BL folytatásáról szóló legfontosabb információkat.

A fradi.hu pénteki közlése a koronavírus-járvány miatt idén nem osztottak aranyérmet a női labdarúgó bajnokságban. Ezzel szemben tartottak egy döntővel felérő BL-kvalifikációs párharcot, ahol két nyert mérkőzés döntött az induló kilétéről. Dörnyei Balázs tanítványai végül három mérkőzésen ütötték ki a nagy rivális MTK-t, így a mieink indulhattak a Bajnokok Ligája 2020/21-es kiírásában.

Eddig nem volt hivatalos információnk a sorozat lebonyolításának részleteiről, de az UEFA a hivatalos honlapján tájékoztatott mindenkit a továbbiakról. Ezek alapján egy teljesen új lebonyolítási rendszerben kell kiharcolni a szereplést: az eddig megszokott négymeccses minitornákat egymérkőzéses párharcok váltják.

Az UEFA emellett közzétette a sorsolások és a párharcok dátumait: az első selejtezőkör párosításait október 22-én sorsolják Nyonban, míg a mérkőzéseket két héttel később, november 3-án és 4-én rendezik. A második kört két nappal később, november 6-án húzzák ki, melynek összecsapásait az elsőhöz hasonlóan két héttel később játsszák az érintett csapatok.

fotó: fradi.hu