Olasz Anna, Milák Kristóf és Rasovszky Kristóf is harmadik lett a LEN-szavazásán

Három magyar sportoló, az úszó Milák Kristóf, valamint két nyíltvízi úszó, Rasovszky Kristóf és Olasz Anna is a harmadik helyen végzett a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (LEN) szavazásán.

A LEN hétfői közleménye szerint a 2021-es esztendő legjobbjairól szóló voksoláson a tagországok mellett a szervezet tisztviselői szavazhattak.

A férfi úszók mezőnyében a budapesti kontinensviadalon négy, majd a tokiói ötkarikás játékokon két aranyat nyert brit Adam Peaty 35,5 százalékkal diadalmaskodott, míg a második helyen az orosz Jevgenyij Rilov (22,6) végzett, aki az olimpia egyetlen európai versenyzőjeként szerzett két egyéni aranyérmet. Őt követte alig lemaradva (21) a japán fővárosban 200 méter pillangón arany-, 100 méteren ezüstérmes Milák Kristóf.

A nyíltvízi úszók férfi mezőnyében nagy fölénnyel (55,6) nyert az olimpiai bajnok német Florian Wellbrock, a Tokióban ezüstérmes Rasovszkyt (12,7) még megelőzte az olasz Gregorio Paltrinieri (27). A nőknél negyedszer nyerte el az elismerést a holland Sharon van Rouwendaal (57,1), a második az olasz Giulia Gabbrielleschi (17,5), a harmadik pedig Olasz Anna (9,5) lett . számolt be az MTI.

A szavazáson még a tokiói olimpián egyaránt bronzérmes férfi és női vízilabda-válogatott kapusa került a legjobbak közé, Nagy Viktor (8,3) és Magyari Alda (6,7) is az ötödik helyen végzett.

A LEN 2021-es díjazottjai:

úszás:
férfiak: Adam Peaty (brit)
nők: Sarah Sjöström (svéd)

nyíltvízi úszás:
férfiak: Florian Wellbrock (német)
nők: Sharon van Rouwendaal (holland)

műugrás:
férfiak: Tom Daley (brit)
nők: Tina Punzel (német)

szinkronúszás:
nők: Szvetlana Kolesznyicsenko (orosz)
férfiak: Alekszandr Malcsev (orosz)

vízilabda:
férfiak: Filip Filipovic (szerb)
nők: Beatriz Ortiz (spanyol)

 

Fotó: MTI / Kovás Tamás