Parádés hangulat, parádés döntők

Nagyszerű döntőket hozott az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság a Lupa-tavon, a bajnoki címet a Hajós Artúr, Stréli Bence, illetve a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra kettős szerezte meg.

A szervezők vasárnapi beszámolója szerint két sima, két fordított – így indult az MKB-Pannónia Strandröplabda Bajnokság utolsó napja a Lupa-tavon. A nőknél ugyanis a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra, a férfiaknál pedig a Hajós Artúr, Stréli Bence páros szettveszteség nélkül jutott fináléba. Ellenfelük már jobban megizzadt: Szabó Dorottya és Háfra Dominika három játszmában múlta felül a Dénesi Brigitta, Győri Panna kettőst, akárcsak a Kiss Dániel, Takács Gergely páros a Benkő Balázs, Oláh Botond duót.

A nagy melegben és a forró homokon előbb a bronzmérkőzéseket játszották le, csak aztán következtek az M4 Sport által élőben közvetített döntők. Kiss Viktória és Dénesi Dalma óriásit küzdött Dalma testvérével, Brigittával és Győri Pannával, és három játszmában végül Kisséké lett a harmadik hely. Nem csoda, hogy Dalma hatalmasat kiáltott a győzelmet jelentő pontnál: először nyert testvére ellen.

MKB_Pannonia_Strandroplabda_Magyar_Bajnoksag_donto02_2018

A férfiaknál Benkő Balázs és Oláh Botond párosa előrelépett egyet a tavalyi negyedik helyhez képest, hiszen két játszmában felülmúlta a Berkes Zoltán, Soós Izsák kettőst. Az U22-es bajnokságot megnyerő páros tagja közül Oláh visszafogottabban örült, Benkő viszont koronát is a fejére tett és lelkesen beszélt arról, mennyire feldobja a harmadik hely.

MKB_Pannonia_Strandroplabda_Magyar_Bajnoksag_donto03_2018

A döntők sorát a női finálé nyitotta, s ahogyan az sejthető volt, óriási csatát hozott. Ugyan a Lutter Eszter, Szombathelyi Szandra kettős jó játékkal megnyerte az első játszmát, a másodikban a Háfra Dominika, Szabó Dorottya páros ellenállhatatlan formában játszva egyenlített. A döntő szettben is nekik állt a zászló, többnyire Szabóék vezettek, ám 13:12-re fordítottak Lutterék, és már nem engedték ki a kezükből a sikert. Lutter az ötödik, Szombathelyi pedig a harmadik ob-aranyát szerezte, közösen viszont ez az első győzelmük – nem csoda, hogy örömökben hosszú pillanatokig feküdtek a homokon.

A férfiak döntője is hasonló izgalmakat hozott. Az ifjúsági olimpiai kvótás Hajós Artúr, Stréli Bence kettős megnyerte az első játszmát, ám a másodikat 12-re veszítette el. A harmadikban viszont koncentráltabb volt, így szoros meccsen megszerezte első bajnoki címét.

MKB_Pannonia_Strandroplabda_Magyar_Bajnoksag_donto01_2018

Bruttó kétmillió forintos összdíjazással zajlott az MKB-Pannónia Alapkezelő támogatásával rendezett bajnokság döntője, a győztesnek 400 ezer forint jutott, továbbá a férfi és női aranyérmes használatra elnyert egy Volkswagen Polót. És persze rengeteg tárgynyeremény is jutott a győzteseknek és a helyezetteknek.

A bajnokságnak vége, de az igénynek nem, hiszen augusztus 23–26-án rendezik meg Siófokon az 1 csillagos World Tour-versenynek minősülő szatellitversenyt.