Parádés magyar kezdés az EYOF első napján

Hétfőn megkezdődtek a XIV. Nyári EYOF küzdelmei Győrben. Az éremtáblán Magyarország a második helyen áll az oroszok mögött 2 arany és 1 bronzéremmel.

A Magyar Olimpiai Bizottság hétfő esti beszámolója szerint az úszók az első versenynapon három érmet nyertek. Magyar sporttörténeti aranyérem született a női 200 méteres pillangóúszás döntőjében, hiszen megszületett az első magyarországi rendezésű olimpiai esemény első magyar érme, amit Berecz Blanka nyert meg. A következő aranyérmet Nagy Réka a 400 méteres vegyesúszásban szállította. Réka nem sokat pihent, hiszen nem sokkal később rajthoz állt a 4×100-as női váltóval is, ahol Fábián Fanni, Muzsnay Zsófia és Pózvai Kiara  társaságában bronzérmes lett.

lány kézilabdacsapat fölényes biztonsággal győzte le a hollandokat 43:26 arányban.

Bohus Bea, szövetségi edző: „Nagyon örültem, hogy a lányok felszabadultan tudtak kézilabdázni. Fontos volt, hogy mindenki kapjon játéklehetőséget, így sokat forgattuk a csapatot, mert még hosszú az EYOF, és hamarosan Eb-re megyünk, így a terhet el kell osztani. A hollandok azt a stílust játszották, amit vártunk, a mérkőzés eleje kiegyenlítettebb volt, de nem ijedtek meg a lányok. Készülünk a norvégok ellen, mindig csak a következő mérkőzésre koncentrálunk. Nagy a nyomás a csapaton, de úgy érzem, hogy ez a mai mérkőzésnek köszönhetően kezd feloldódni, és természetesen ők is nagyon örülnek az eredménynek.

Ugyancsak győzött a lány kosárlabdacsapat is a németek ellen 60-45-re.

két röplabda-válogatott ugyanakkor 3-0 arányban vereséget szenvedett az oroszoktól illetve szerbektől.

Csizmadia Szabolcs: „Minden dicséretet megérdemelnek ma lányok, nagyon meg vagyok elégedve a hozzáállásukkal. Azt tudni kell, hogy itt nagyon erős csapatok vannak, s egy-két hullámvölgy sajnos végzetes. A harmadik szettben nem volt ilyenünk, s ekkor közel is álltunk a sikerhez. Nem sikerült, de bízunk benne, hogy az elkövetkező napokban nem csak szett-, hanem akár egy meccsnyerés is összejön. De nehéz lesz…”

Fiú kézilabdázóink az első félidőben még tartották magukat, de utána 34:21-re jobbnak bizonyultak a németek.

Vágó Attila, szövetségi edző: „Tudtuk, hogy várhatóan a németek lesznek a legerősebbek a csoportban. Nyilván szerettük volna bravúrral kezdeni a tornát, de nincs veszve semmi, továbbra is küzdünk a kitűzött célunkért, a továbbjutásért. Az elején kissé izgultak a fiúk, folyamatosan futottunk az eredményért, és volt két-három olyan játékvezetői ítélet, amit nem tartottunk indokoltnak. Lett volna lehetőségünk a fordításra, de nagyon sokat hibáztunk, illetve a német kapus kiválóan védett. A második félidőben szintén feljöttünk eredményben, és fel tudtunk volna zárkózni, de sajnos könnyen eladtuk a labdákat. Készülünk a horvátok elleni mérkőzésre, akikkel a múlt héten játszottunk egy felkészülési mérkőzést és sikerült megvernünk őket, így bízom benne, hogy holnap is győzelemet aratunk ellenük.”

Fiú kosárlabdázóinknak nem volt esélyük a törökökkel szemben, nagy pontarányú, 62-92 vereséget szenvedtek.

Teniszben mindhárom pályára lépő játékosunk, Jánosi Luca, Fajta Péter és Velcz Zsombor is bejutott a 32 közé.

Atlétikában Illovszky Dominik és Takács Boglárka egyaránt sikerrel vette a futamokat és kedden döntőt futhatnak. Döntőbe jutott a kalapácsvető Giczi Eszter és a távolugró Endrész Klaudia is. A rúdugró Mihály Ádámnak sem okozott gondot a selejtezőből a fináléba jutnia.

A nap eredményeit itt megtalálják.

Az éremtáblán Magyarország a második helyen áll az oroszok mögött 2 arany és 1 bronzéremmel.

Vélemény, hozzászólás?