Patty Schnyder majdnem 40 évesen jutott főtáblára

A svájci Patty Schnyder minden idők legidősebb teniszezője lett, aki kvalifikációból felkerült egy Grand Slam-torna főtáblájára azzal, hogy a US Open selejtezőjében három mérkőzést megnyert.

A 39 éves és 8 hónapos játékos – aki pályafutása legjobbjaként hetedik is volt a világranglistán – a 2011-es Roland Garros után visszavonult a profi sporttól, ám 2015 nyarán visszatért. Azóta alacsonyabb kategóriájú versenyeken indult, s ezekből négyet megnyert.

Schnyder jelenleg 186. a rangsorban, így elindulhatott a US Open múlt heti selejtezőjében: ott mindhárom mérkőzését sikerrel vette, így főtáblára jutott, az első fordulóban pedig a 22. kiemelt orosz Marija Sarapovával mérkőzhet. Korábban nyolcszor találkoztak, ezek közül hétszer az orosz diadalmaskodott.

A svájci teniszező jelenleg a WTA-rangsor legidősebb játékosa, és ő az egyetlen, aki 1978-ban született. Legjobb New York-i eredménye a negyeddöntő volt 1998-ban és 2008-ban, legutóbb 2010-ben szerepelt az év negyedik GS-tornájának főtábláján.

A US Open hétfőn kezdődik, egyéniben két magyar, Fucsovics Márton és Babos Tímea lesz érdekelt a legjobb 128 között.

(MTI)