Péni István összetettben is bronzérmet szerzett Dél-Koreában

Péni István a vasárnapi légpuska után csütörtökön a kisöbű szabadpuska 3×40 lövéses összetett számában is bronzérmet nyert a sportlövők Csangvonban zajló világkupa-versenyén.

A viadal honlapja szerint az ifjúsági olimpiai bajnok magyar sportoló a 120 lövéses alapversenyben kiválóan szerepelt, 1180 kört ért el, amivel harmadik helyen jutott a nyolcas döntőbe. Péni a fináléban is jól lőtt, végig az élmezőnyben volt, s végül 448,2 körrel a harmadik helyen zárt.

A 21 éves puskás a tavalyi évhez hasonlóan az idén is kiemelkedő formában szerepel, az év eddigi két vk-viadalán ugyanis mind a négy egyéni számban dobogóra állt: a csangvoni két bronzát megelőzően márciusban Guadalajarában légpuskásban aranyérmet, míg összetettben bronzot nyert.

A szám másik magyar indulója, a világ- és Európa-bajnok Sidi Péter – aki Mexikóban ötödik lett ebben a számban – 1172 körrel zárta az alapversenyt, amivel a 19. helyet szerezte meg a 76 fős mezőnyben. A fináléról öt körrel maradt le.

A szeptemberi olimpiai kvalifikációs világbajnokság tesztversenyének számító viadalon a légpisztolyosok vegyescsapat versenyében a Csonka Zsófia és Tátrai Miklós alkotta duó a 27. lett.

(MTI)

fotó: issf-sports.org / Nicolò Zangirolami