Péter Sára célja az Eb-részvétel

Remek évet zárt Péter Sára, a Postás SE és a válogatott kiválósága, aki ugrásban bronzérmet nyert a minszki Európa-játékokon, emellett hetedikként végzett a szczecini Eb-n. A fiatal tornász az idei évben sem lazít.

A felkészülésről és az idei esztendőről kérdezte Péter Sárát a Magyar Torna Szövetség.

Nemrégiben részt vettél a tatai edzőtáborban…

Igen, bár nem sikerült a legjobban, pedig nagyon készültem rá. Örültem, hogy megtörjük picit a napi edzések monotonitását, de nem sokkal az edzőtábor kezdése előtt lebetegedtem, emiatt nem tudtam úgy teljesíteni, ahogy magamtól elvártam.

Ezzel az állomással szinte lezárult a felkészülési időszak, indulnak a versenyek. Milyen kilátásokkal vágsz neki?

Télen egy hosszabb pihenő után januárban kezdtük az idei felkészülést. Ugráson ugyanúgy a kvalifikációs világbajnokságon bemutatott gyakorlattal készülök. Ha bekerülök az Eb-csapatba, akkor ezen a szeren nagyon okosan kell versenyeznem a mezőnytől függően, hiszen lehet, hogy a selejtezőben egy gyengébb ugrás is elég, és majd a fináléban kell jobban teljesítenem.

Számodra melyek a legfontosabb versenyek idén?

Számomra az Európa-bajnokság, amelyre a válogató az április 9-10-én tartandó országos bajnokság lesz. Itt kell jól bemutatnom mindkét ugrásomat. Ezzel együtt a szövetségi kapitány is elmondta, hogy a csapat Eb-re összetettes tornászokat keres elsősorban. Meglátjuk, mire lesz elég a teljesítményem.

fotó: MOB/Szalmás Péter