Rekordnézettséget hoz a kézilabda a Sport TV-n

A svédországi férfi kézilabda Európa-bajnokság a valaha volt legerősebb nézettséget hozta a Sport1-nek. Kiemelkedett a január 19-i magyar szlovén találkozó, amelynek utolsó perceit 500 ezer néző követte, a mérkőzés közönségaránya minden célcsoportban a mérkőzés idejére a legnézettebb csatornává tette a Sport1-et, maga mögé utasítva az országos csatornákat is.

A sportcsatorna tájékoztatása szerint a január 9-26. között lezajlott férfi kézilabda Európa-bajnokság és a magyar válogatott szereplése iránti kimagasló érdeklődést jól mutatja, hogy a teljes torna ideje alatt összesen 1,7 millióan kapcsoltak a Sport1 közvetítéseire, azaz a teljes lakosságból kb. minden 6. ember belenézett a mérkőzésekbe.

A nézők és a rajongók mellett a Sport1 is sokat nyert az EB-vel, amely a magyar válogatott mind a hét meccse alatt a legnézettebb kábelcsatorna volt Magyarországon. A hirdetési szempontból kiemelten fontos, 18-49 éves férfiak körében átlagosan 12 százalékos közönségarányt ért el a Sport1 a magyar válogatott meccsei alatt.

Az erős nézettséget hozó napok közül kiemelkedik január 19-e, a magyar-szlovén összecsapás napja, amelynek idején a Sport1 minden célcsoportban a mérkőzés idősávjában (16:05 – 17:48) a legnézettebb csatorna volt, több mint 2 százalékponttal megelőzve az országos televíziókat is.  A kereskedelmi szempontból kiemelkedően lényeges 18-49-es korcsoportban a Sport1 közöségaránya 12,7 százalék volt, míg a mérkőzés utolsó perceiben a csúcs nézettség 500 ezer fő körül tetőzött.

A január 13-i hét a Sport1 valaha volt legnézettebb hete lett az utóbbi tíz évben, a közvetített négy válogatott meccset övező kimagasló nézői érdeklődésnek köszönhetően. A mérkőzések átlagos közönségaránya a 18-49-es korosztályban 2,4 százalék volt ezen a héten.

A kézilabda a folytatásban is állandó kínálata marad a Sport TV-nek, hiszen halad tovább a férfi és a női kézilabda Bajnokok Ligája, amelyek közvetítési jogait 2019. év végén hosszabbította meg a csatorna tulajdonosa további öt évre. Mindemellett a Sport TV változatlanul közvetíti a férfi és a női kézilabda EHF-kupát.

forrás: Nielsen Közönségmérés