Sándor György az U21-es válogatott másodedzője

Gera Zoltán, az U21-es válogatott szövetségi edzője elsőként a játékospályafutását befejező Sándor Györgyöt kérte fel stábjába. A 9-szeres válogatott, kétszeres magyar bajnok labdarúgó nemrégiben szerezte meg az UEFA A-licenszes edzői képesítését.

A 2021-ben a rendező jogán automatikusan Eb-résztvevő U21-es válogatott élére júniusban nevezte ki az MLSZ Gera Zoltánt, aki elsőként a másodedzői feladatkörre kért fel szakembert Sándor Györgyszemélyében. A két korábbi válogatott játékos a pályáról is jól ismeri egymást, de az MLSZ A-B licenszes tanfolyamát is egyszerre végezték el.

Gyuriról korábban is tudtam, hogy nagyon profi szemléletű labdarúgó„– fogalmazott Gera Zoltán az mlsz.hu-nak.

– Az edzői képzés során pedig az is kiderült számomra, hogy nagyon hasonlóan gondolkodunk a futballról, a hozzáállásunk is hasonló és emberileg is kitűnően kijövünk egymással. Ő is most fejezte be a pályafutását, így azt gondolom, nagy segítségemre lesz abban, hogy a játékosok keményen vegyék a munkát, de ugyanakkor a hangulat is jó legyen a csapatnál. 

Sándor György 2003-ban az Újpest csapatában mutatkozott be az NBI-ben, majd a Győri ETO, a Videoton FC és a Puskás Akadémia játékosa volt az első osztályban, de játszott Angliában, Bulgáriában, Szaúd-Arábiában és Ausztráliában is. A legutóbbi két szezonban pedig a Merkantil Bank Ligában szereplő Csákvár alapembere volt. A Videoton FC-vel 2011-ben és 2015-ben bajnoki címet szerzett, illetve tagja volt a 2012-ben EL-csoportkörben szereplő fehérvári csapatnak is. A válogatottban 9 alkalommal lépett pályára.

– Talán mondanom sem kell, hogy Zolit mindig is nagyon nagyra tartottam. Kétség sem fér hozzá, hogy az utóbbi évtizedek egyik legmeghatározóbb magyar labdarúgója, így már az is óriási dolog számomra, hogy ő kért fel erre a feladatra – kezdte a frissen kinevezett másodedző. – Ezen felül pedig a magyar válogatott sikeréért dolgozni a legnagyobb megtiszteltetés, ami érheti az embert – akár játékosként, akár stábtagként. Éppen ezért nagyon hálás vagyok Gera Zolinak és az MLSZ-nek is a belém vetett bizalomért, amit minden erőmmel és tudásommal bizonyítani szeretnék, hogy megérdemlek. A feladat persze óriási felelősséget is jelent, de bízom benne, hogy a szövetségi edző irányításával és a stábtagok segítségével sikeres lesz a csapat.

Gera Zoltán stábjának kialakítása jelenleg is zajlik. Amint véglegessé válik, a szakember névsora elérhető lesz az mlsz.hu-n.

 

fotó: mlsz.hu