Sebők Balázs: van karakter a csapatban

A mindent eldöntő gól szerzője, Sebők Balázs szerint van karakter a magyar jégkorong-válogatottban, amely kétszer is egyenlített, s végül 3-2-re legyőzte az olasz csapatot a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság második fordulójában, hétfőn a Papp László Budapest Sportarénában, míg Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány a kapusmunkát emelte ki.

Néhány kisebb változtatást hajtottunk végre, hiszen az olaszok más hokit játszanak, mint a kazahok” – fogalmazott a szakember. – „Az első harmadban az ellenfél uralta a játékot, szinte csak egy csapat volt a jégen, Vay Ádám tartott minket mérkőzésben ekkor.

Kifejtette, a második húsz percben csapata irányába dőltek el a kétesélyes szituációk, így tudtak előbb kétszer is egyenlíteni, majd a záró felvonásban a maguk javára billenteni a mérleg nyelvét. Kitért rá, a meccs alatt is változtatott, amikor hátrányba került együttese, míg a hajrában azokra a játékosokra helyezte a hangsúlyt, akik a védekezéshez is hozzá tudtak tenni.

Hihetetlen volt a hangulat a csarnokban, a szurkolók elképesztő atmoszférát teremtettek, és a csapattal egymást hajszolták előre” – szögezte le az olasz szövetségi kapitány, Clayton Beddoes. Hozzátette, a végén remek védekezést mutatott be a házigazda, ennek köszönhetően tudta megőrizni előnyét.

A harmadik magyar gólt szerző Sebők Balázs a mérkőzés után elmondta: „rettentő jó érzés” a győzelem, amire nagy szüksége volt a válogatottnak. „Viszont ahogyan a kazahok elleni vereséget, úgy ezt is gyorsan el kell felejteni, mert még három meccsünk van hátra” – hangsúlyozta a támadó. Kiemelte: gólját „nem a világ legjobb lövése” előzte meg, és alighanem a szurkolók segítségére is szükség volt, hogy az olasz kapuba került a korong.
Van karakter a csapatban, egy erős válogatott ellen sikerült fordítanunk” – nyilatkozta Sebők.

Olaszorszag_Magyarorszag29_Jegkorong_vb2018_Rotgfotok_sportmenu

A második magyar gólt szerző Vas János szerint a csapat ugyanolyan jól játszott, mint vasárnap, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy ezúttal lőtt három gólt.
Tudtam, hogy ilyen játékkal kell jönnie a góloknak és a győzelemnek” – folytatta Vas. A csapatkapitány elmondta: külön öröm, hogy két harmadot is megnyert az együttes.

Galló Vilmos szerint fárasztó volt a mérkőzés, és a csarnok meleg hőmérséklete ezúttal is sok plusz energiát vett ki belőlük. Elmondta, az első magyar gól nagyon fontos volt, mert „óriási lökést” adott a csapatnak. A nagy mezőnymunkát végző Nagy Krisztián kiemelte: a kazahoknál lényegesen agresszívabb ellenféllel szemben hasonló stílusú játékkal készültek, és tisztában vannak azzal, hogy a kiegyenlített erőviszonyok miatt „sok munka és egy kis szerencse” is kell ahhoz, hogy eldőljön egy összecsapás.

Sok melót, sok energiát tettünk bele ebbe a meccsbe” – mondta a védő Pozsgai Tamás. Kiemelte: a csapat játékosai „a szívüket és a lelküket” is beletették a mérkőzésbe, amelynek meglett az eredménye.

A magyar válogatott a keddi pihenőnapját követően szerdán a szlovénokkal, csütörtökön a lengyelekkel játszik. A világbajnokságot a britek elleni szombati összecsapással zárja a házigazda.

Az első két helyezett feljut a 16 csapatos elitbe, az utolsó pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.

Róth Tamás fotóalbuma:

Olaszország - Magyarország hoki-vb '180423.

Eredmény, 2. forduló:
Magyarország-Olaszország 3-2 (0-1, 2-1, 1-0)
gólszerzők: Sarauer (22.), Vas J. (33.), Sebők (42.), illetve Traversa (5.), Larkin (32.)

További eredmény:
Lengyelország-Szlovénia 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)

Az állás:
1. Kazahsztán 3 pont/1 mérkőzés (3-0)
2. Nagy-Britannia 3/1 (3-1)
3. Olaszország 3/2 (5-4)
4. Lengyelország 3/2 (5-5)
5. Magyarország 3/2 (3-5)
6. Szlovénia 0/2

(MTI)

fotók: Sportmenü / Róth Tamás