Solti: végig uraltuk a futamot

A 2015-ben világbajnok Boros Adrián, Solti László maratoni kajakos duó vasárnap, a portugáliai Ponte de Limában rendezett Európa-bajnokságon is aranyérmet tudott szerezni, s bár szoros volt a befutó, Solti szerint végig uralták a futamot.

Kívülről szorosabbnak tűnt a verseny, mint belülről” – nyilatkozott az M1 aktuális csatornán hétfőn este Solti László. „Úgy teljesítettük a pályát, ahogy akartuk, minden úgy történt, ahogy elterveztük.”

A dél-afrikai Pietermaritzburgban sorra kerülő vb-re már indulási jogot szerzett a duó, egyesben azonban vár még rájuk egy válogató, amelyen várhatóan éppen egymás legnagyobb riválisai lesznek.
Nagyon készülök, nagy csata lesz, Adrián rutinos versenyző, nem lesz könnyű ellene. Azért bízom abban, hogy meg tudom szorongatni, vagy akár meg is tudom verni” – fogalmazott a Vasas kajakosa, aki a jövő heti, plovdivi gyorsasági Eb-n is ott lesz 5000 méteren.

A magyar küldöttség összesen 27 érmet gyűjtött a maratoni kontinensviadalon, a felnőtteknél 6 arany-, 6 ezüst- és 1 bronzérem volt a mérleg.
Mindegyik szakág kiemelkedően teljesített, a legjobban talán a női kajakosok, de a férfi kajakosok is nagyszerűen szerepeltek” – értékelt Weisz Róbert maratoni szakágvezető, aki kiemelte, hogy Boros Adrián szombaton egyesben második lett, ugyancsak nagy csata végén.

A kajakos Csay Renáta egyesben és Bara Alexandrával párosban is nyerni tudott, a kétgyermekes anyuka 40 évesen is Európa legjobbja lett.
Reni elárulta, hogy az egyes élete egyik legnehezebb futama volt, de ezzel együtt még sokáig akar kajakozni, hiszen van egy lánya, akivel majd szeretne párost evezni” – mondta Weisz Róbert, aki hangsúlyozta, hogy a szakvezetés is reméli, Csay még sokáig lesz a magyar maratoni szakág zászlóvivője.

Az Eb-n bemutatkozott egy új versenyszám, a rövid távú futam, amely a szokásos 28-30 kilométeres távval szemben mindössze 3,5 kilométer, három körből és csupán két futószakaszból áll.
A cél ezzel az, hogy pörgősebb, látványosabb legyen a küzdelem” – mondta erről a szakágvezető.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?