Spiriev Attila: a legfontosabb a színvonal fenntartása

Spiriev Attila, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) sportigazgatója szerint a legfontosabb a Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj remek színvonalának fenntartása.

Nagy titokban számítottunk csak ekkora sikerre. Évekkel ezelőtt álmodtunk egy nagyot, és amikor létrehoztuk ezt a viadalt, azt tűztük ki magunk elé, hogy egy ilyen fantasztikus hagyományokkal és nagy költségvetéssel rendelkező versenyt elcsípjünk” – jelentette ki Spiriev szerdán az M1 aktuális csatorna Ma este című műsorában. Arra utalt ezzel, hogy a hétfőn és kedden rendezett székesfehérvári viadal az olimpiai és világbajnokokat felvonultató mezőny eredményeinek köszönhetően megelőzte összpontszámban az oslói Gyémánt Liga-viadalt.

Hozzátette, egyelőre alapvető infrastrukturális akadályai vannak egy magyarországi Gyémánt Liga-verseny megrendezésének, mivel nincs erre alkalmas stadion.

A legfontosabb, hogy megszilárdítsák ezt a színvonalat. Kiváló volt a mezőny és fantasztikus a hangulat, ezek kell fenntartani – szögezte le. A verseny sztársportolói, például a 100 méteren győztes Justin Gatlin, a 800 méteren diadalmaskodó David Rudisha vagy éppen a női 100 gátat a világ idei legjobb idejével megnyerő Kendra Harrison amellett, hogy kiváló eredményeket értek el, közvetlenek is voltak a szurkolókkal.
Jól sikerült a nap végén az eredményhirdetés, bejöhetett a pályára a közönség, a drukkerek fotózkodhattak a versenyzőkkel, akik élvezték ezt” – fejtette ki.

A verseny szlogenje „dimenziót váltunk” volt, és Baji Balázs valóban új dimenzióba emelte az országos csúcsot 110 gáton – utalt a 13.15 másodperccel negyedik helyen végzett atlétára Spiriev. Kiemelte azt is, hogy az olimpiai bronzérmes Márton Anita háromszor is 19 méter fölött dobott – végül 19,48 méterrel nyerte a súlylökést -, míg a diszkoszvetésben élen zárt Kővágó Zoltánt „Gyulai-specialistának” nevezte.

Az augusztusi londoni világbajnokság előtt még fontos utánpótlásversenyekre, kontinensbajnokságokra és a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF) koncentrál a MASZ – mondta -, hiszen ezeken azok szerepelnek, akik 2024-ben és 2028-ban „a magyar atlétika krémje lesznek az olimpiákon”.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?