Street Hockey Amatőr Torna az EFOTT-on

Július 14-15-én tartják a versenyt a sukorói szabadstrandon, amelyre amatőr csapatok nevezhetnek.

Idén első alkalommal az EFOTT-on a Fehérvár AV19, az MJSZ és a MEFS közös szervezésében rendezik meg a Street Hockey Amatőr Tornát – adta hírül a Magyar Jégkorong Szövetség.

A verseny időpontja 2023. július 14-15., helyszíne a sukorói szabadstrand, az EFOTT Fesztivál.

A tornán ajánlottan 6-8 fős csapatok vehetnek részt, és a résztvevők az adott napra ingyenes belépőjegyet kapnak a fesztivál területére, amely igény szerint kempingjeggyel is kiegészíthető. Fontos kihangsúlyozni, hogy a tornán minden amatőr sportoló részt vehet, nem kell hozzá hoki tudás. A nevezés díjtalan.

Regisztrálni ide kattinva lehet.

Lebonyolítási rend: 

Egy mérkőzés hossza 2×8 perc / 2×10 perc / 2×12 perc futóórával (a nevezett csapatok létszámától függően). A csapatok percenként sort cserélnek dudaszóra.

A pálya méretéből adódóan 2-2 mezőnyjátékos játszik egy cserében egyszerre, dudaszóra az aktuálisan pályán levő játékosoknak el kell hagyni a játékteret és új játékosoknak kell pályára lépni, amennyiben rendelkezésre áll elegendő cserejátékos.

Kapus nincs, a kapukra a szervezők kapust helyettesítő ponyvákat szerelnek, melyeken meghatározott nyílásokon keresztül lehetséges gólszerzés. A pálya mérete miatt nincs sem les, sem tilos felszabadítás. A testjáték nem megengedett. Szabálytalanság esetén a játékvezető büntetőlövést ítél a vétlen játékos csapatának részére, melyet a vétlen játékos végezhet el (amennyiben képes rá; ha nem, akkor egy csapattársa) a pálya végében egy helyből, rávezetés nem engedélyezett.

Ha a rendes játékidő letelte után az eredmény döntetlen, büntetőlövések döntenek a büntetőpárbaj szabályai szerint (3-3 lövés). Szükség esetén a szabályok változtatásának jogát a szervező fenntartja.

Felszerelést a szervezők biztosítanak, az elvárás a zárt sportcipő.