Szabó László és Krasznai Máté győzött, Lám Bálint kikapott a birkózó-vb-n

Szabó László (80 kg) látványos, Krasznai Máté (66 kg) küzdelmes győzelmet aratott, így Torba Erikhez (59 kg) hasonlóan mindketten bejutottak a nyolcaddöntőbe a párizsi birkózó-világbajnokság keddi versenynapján. Lám Bálint (130 kg) kikapott a selejtezőben.

A tavaly decemberi budapesti vb-n bronzérmes Szabó László az amerikai Cheney Isaac Haight ellen kezdett, aki kiváló bemelegítő partnernek bizonyult a számára.

Az újpesti kötöttfogásút ugyan az elején két pontért eldobta riválisa, s az első menet végén még hátrányban volt, a másodikban azonban gyönyörű, látványos akciók sorát mutatta be. A magyar birkózó előbb fordított, majd folyamatosan növelte előnyét, végül pedig, 40 másodperccel a vége előtt tusolta az erejével teljesen elkészült Haightet.

Az idei Európa-bajnokságon ötödik Krasznai Máténak (66 kg) Torbához hasonlóan grúz ellenfél jutott elsőre, s csapattársához hasonlóan hátrányból fordította a maga javára a találkozót.

Az első három percben Krasznai nem talált fogást Gogi Gogiberasvilin, ugyanakkor riválisa sem tudott akciót csinálni rajta. A pihenőre intések után 1-1-gyel vonultak le a felek, ami a grúznak kedvezett. A második három perc elején ráadásul Gogiberasvili szépen Krasznai mögé került, így 3-1 lett „oda”. A meccs hajrájához közeledve aztán a BHSE versenyzője került fölénybe, s ugyan az egy perccel a vége előtt indított csípődobásáról riválisa még „le tudott lépni”, a fél perccel később bemutatott, energikus derékra támadását már nem volt képes védeni, Krasznai így mögé került (3-3), s a később szerzett pontok miatt megnyerte a meccset.

Lám Bálint a májusi Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett, így nagy önbizalommal érkezett Párizsba, azonban a kubai Oscar Pino Hinds-cel nem tudott mit kezdeni. Az összecsapásból még 15 másodperc sem telt el, amikor Hinds kiterelte a szőnyegről a magyart, s a későbbiekben is érződött, hogy erősebb, mint riválisa. Az egyoldalú összecsapást 5-1-es pontozással veszítette el Lám, aki így már csak abban bízhat, hogy a kubai a fináléig menetel és ezzel a vigaszágra segíti őt.

(MTI)

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Vélemény, hozzászólás?