Szerdán kezdődik a Vodafone Kupa Miskolctapolcán

Miskolctapolcán szerdától péntekig tart a Vodafone Kupáért kiírt nemzetközi női vízilabdatorna, amelyen a magyar csapat a budapesti világbajnokság előkészületeinek részeként három erős rivális társaságában szerepel.

Még a leggyengébbnek tekintett új-zélandi együttes is komoly játékerőt képvisel, Ausztrália és az Egyesült Államok válogatottja pedig a legszűkebb sportági elit tagja, így Bíró Attila kerete számára kiváló erőfelmérő lesz az esemény a vb július 16-án rajtoló női tornája előtt.

A magyarok olimpiai negyedik, Európa-bajnoki címvédő csapata – a hétfői és keddi közös edzések után – szerdán az ausztrálokkal száll vízbe először a Vodafone Kupán, csütörtökön következik Új-Zéland gárdája, pénteken pedig az olimpiai és világbajnoki címvédő amerikai együttessel zárják a mérkőzéssorozatot Keszthelyi Ritáék.

Ami a legutóbbi világversenyes pólós tornát illeti, a tavaly nyári riói ötkarikás játékokon a magyar együttes a negyeddöntőben 8-8-as döntetlent követően büntetőpárbajban nyert a végül hatodikként záró ausztrálok ellen, majd az elődöntőben az Egyesült Államokkal került szembe, amely 14-10-re győzött.

A Bíró-csapatnak a folytatásra is marad tengerentúli riválisa: a következő héten Egerben edzőtáborozik, és ott gyakorol majd az Egyesült Államoknak szintén a magyarországi vb-re készülő legjobbjaival. Vb-szereplését aztán a jövő hét végén, vasárnap Japán válogatottja ellen kezdi meg.

A Vodafone Kupa programja (a magyarok mindhárom meccsét közvetíti az M4 Sport):

szerda:
18.00 ó: Egyesült Államok-Új-Zéland
20.00 ó: Magyarország-Ausztrália

csütörtök:
18.00 ó – Egyesült Államok-Ausztrália
20.00 ó: Magyarország-Új-Zéland

péntek:
18.00 ó: Új-Zéland-Ausztrália, 18:00
20.00 ó: Magyarország-Egyesült Államok

A magyarok vb-csapata:
Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros) – kapusok, Antal Dóra (Berkeley Egyetem, amerikai), Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra (UVSE), Csabai Dóra (UVSE), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley Egyetem, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Takács Orsolya (BVSC), Tóth Ildikó (UVSE) – mezőnyjátékosok

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?