Szvitacs és Pálos már biztos érmes!

Szvitacs Alexa és Pálos Péter is elődöntőbe jutott a tokiói paralimpián, így már mindketten biztos érmesek.

A magyar szövetség pénteki tájékoztatása szerint  Szvitacs Alexa már csütörtökön lejátszotta az utolsó csoportmérkőzését – két győzelemmel és egy vereséggel zárt –, ám a kvartettjükben hátra volt még egy találkozó. Ezen azt kellett kiszurkolnia, hogy a kínai Hsziong Kuj-jan legyőzze a brazil Danielle Rauent. Az eddig százszázalékos ázsiai játékos nem okozott csalódást, 3:0-ra nyert, ezzel eldőlt, hogy Szvitacs végez másodikként a csoportban és jut be az elődöntőbe. A legjobb négy között az ausztrál Li Na Lei lesz az ellenfele magyar idő szerint szombat 5.20-kor.

Pálos Péter csoportelsőként jutott a negyeddöntőbe, ahol a japán Aszano Takasival találkozott. A hazai környezetben szereplő ázsiai 15:13-ra megnyerte az első játszmát, majd a következő is az övé lett. Fel volt adva tehát a lecke londoni paralimpiai bajnokunknak, ő azonban nem omlott össze, és 3:2-re fordított! Eddig csak ázsiai ellenfele volt Tokióban, az elődöntőben viszont a francia Lucas Créange vár rá szombat 6 órától.

A többi magyar játékos sajnos befejezte szereplését egyéniben. A Páloshoz hasonlóan a csoportját megnyerő Major Endre az 1-es kategória negyeddöntőjében 3:0-s vereséget szenvedett a dél-koreai Nam Ki Vontól, míg Csonka András a 8-as kategória nyolcaddöntőjében 3:1-re kapott ki a francia Thomas Bouvais-től. Legközelebb a csapatversenyben láthatjuk őt Zborai Gyula párjaként.

Arlóy Zsófiának pénteken előbb még a csoportból való továbbjutást kellett kiharcolnia, és ez sikerült neki a holland Frederique van Hoof elleni sima győzelmével. Bronzmérkőzés híján a negyeddöntőben ő is éremért játszhatott, ám a norvég Aida Dahlen ellen, miután kétszettes hátrányba került, csak a szépítés jött össze neki. Ő Szvitacs társaként vigasztalódhat a csapatversenyben.

PARALIMPIA, TOKIÓ
FÉRFI EGYES
1-es kategória, negyeddöntő

Major Endre–Nam Ki Von (dél-koreai) 0:3 (–6, –12, –3)

8-as kategória, nyolcaddöntő
Csonka András–Bouvais (francia) 1:3 (9, –8, –12, –9)

11-es kategória, negyeddöntő
Pálos Péter–Aszano (japán) 3:2 (–13, –7, 9, 8, 5)

NŐI EGYES
8-as kategória, B-csoport

Arlóy Zsófia–Van Hoof (holland) 3:0 (10, 5, 3)
Negyeddöntő
Arlóy–Dahlen (norvég) 1:3 (–12, –6, 9, –5)