Talma: Álom és realitás

A keddi sajtótájékoztató után interjút készítettünk Talmácsi Gáborral az autóról, a csapatról, a versenyről és a MotoGP-i is szóba került.

Sportmenu.hu: Gábor, milyen érzés beülni ebbe a kocsiba?
Talmácsi Gábor: Otthonos érzés, már nem először ülök benne. 2007-ben vezettem először Dubaiban, azóta sokkal jobb lett az autó. Jobb lett a váltó, a futómű, és mDSC00420otorikusabban is erősebb lett. Nagyon jó az autó karaszteitékája, könnyen vezethető, igen jó a kanyar bemenete, hiszen azt autó stabilitását adja. Nagy motivációval várom a 12 órás futamot. A csapat kitűnő, jók a csapatársaim. Egy magyar csapatról van szó, amit Bódis Kálmán épített saját kezűleg a mérnökeivel. Megtiszteltetés számomra, hogy ezen a versenyen ott lehetek, és erősíthetem a csapatot. A nevemmel, a tudásommal mindennel.

Sportmenu.hu: Számodra jó érzés a Hungaroringen versenyezni…
Talma: Igen, nagyon szeretem a Hungaroringet. Az egyik kedvenc pályám. Hazai pálya. Lehet, hogy ha más helyszínen lett volna, akkor nem vállaltam volna el, de így hogy itthon tudok versenyezni, ez így nagyon jó. Csak csiszol az én tudásomon.

Sportmenu: Mit vársz a következő futamokra?
Talma: Négy futam van még hátra, szeretném túl szárnyalni az eddigi sikereimet. Az 1-10. hely között végezni. Azt gondolom, hogy a csapatom és az én teljesítményemben ez benne van
Össze kell, hogy álljon mindenben, így meg lesz rá az esély.

Sportmenu: Van rá esély? Álom vagy realitás az első tízbe bekerülni?
Talma: Reális, de álom is. Szerintem ezt meg tudjuk csinálni. Ezen dolgozunk.

Sportmenu: Mik a jövő évi tervek?

Talma: Arról még nem tudok nyilatkozni. Sok tárgyalás folyik jelen pillanatban is. A menedzserem jelenleg Olaszországban tárgyal. Az Estorili futam után biztosan bejelentünk valamit, hogy mi a jövő.