Tisztújító közgyűlés előtt az MBSZ

Március 8-án, pénteken a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) csepeli komplexumában beszámoló és egyben tisztújító közgyűlést tart a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ).

A magyar szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint a tisztújító közgyűlés előtt ünnepélyes keretek között beiktatják a Magyar Birkózó Hírességek Csarnokába a 2024-es jelölteket: versenyzői kategóriában az olimpiai és négyszeres Európa-bajnok Repka Attilát, a háromszoros világbajnok, olimpiai ezüstérmes Komáromi Tibort, valamint az olimpiai és kétszeres Európa-bajnok Kárpáti Károlyt (posztumusz), az edzőknél pedig Székely Pált és Tóth Lajost.

Ezután a napirend szerint előbb a 2023-as tevékenységről és gazdálkodásról szóló beszámolók, majd a 2024-es szakmai terv és költségvetés jóváhagyására, illetve elfogadására kerül sor. Ami az ezt követő tisztújítást illeti, a posztját 2015 januárja óta betöltő Németh Szilárd egyedüli elnökjelölt, miután megkapta az alapszabály szerinti megfelelő számú (minimum húsz) ajánlást. Az elnökségi tagságra 49 tagszervezettől 53 főre érkezett ajánlás, 28 elnökségi tagjelöltnek lett meg a szükséges tíz, közülük választhat majd a közgyűlés. Közöttük szerepelnek olyan egykori nagy bajnokok, mint például Sastin Marianna, Lőrincz Tamás, Sike András, Repka Attila, Bácsi Péter, Kiss Balázs vagy Deák-Bárdos Mihály.

Fotó: MBSZ/Róth Tamás