Tizennyolc akadály vár a Ninja Warrior Hungary döntőseire

Minden eddiginél nagyobb koncentrációra, erőre és emberfeletti küzdelemre lesz szüksége annak a húsz fiúnak, aki bejutott a Ninja Warrior Hungary döntőjébe. A TV2 szuperprodukciójának fináléja egy monumentális, tizennyolc akadályból álló kihívás elé állítja a versenyzőket, hogy megtudjuk, ki a legjobb. A ma esti döntőben az is kiderül, avathatunk-e ninját, sikerül-e valakinek a világon hetedikként végig menni a Ninja Warrior döntőjében.

A TV2 Csoport hétfői tájékoztatása szerint több mint háromezer elszánt jelentkező közül került ki az a háromszázharminc ninja-jelölt, aki az elmúlt hetekben pályára állhatott a Ninja Warrior Hungary stúdiójában. Lányok és fiúk próbálták meg bebizonyítani, hogy képesek legyőzni minden akadályt. Nagy bukásoknak is szemtanúi lehettek a nézők, de még nagyobb teljesítményeknek is, igazi hősök születtek. Múlt héten pedig az is kiderült, hogy ki az a húsz versenyző, aki legyőzve az eddigi akadályokat ott lehet a Ninja Warrior Hungary döntőjében. Bakos „Turbódízel” Bence, Béres Norbert, Buzás Gábor, Csorba Martin, Gyömrei Máté, Horgas Péter, Kanizsai Árpád, Krizsán Dani, Margli Zsolt, Márialigeti Kristóf, Márta Zoltán, Merkely Bence, Nagy Dániel, Nerpel Barnabás, Pusztai Bence, Szemerédi Attila, Szentgyörgyi Rómeó, Tircs Gergely, Tompa Gábor és Tóth Arnold minden eddiginél nagyobb feladat elé néz.

A fiúk tiszta lappal indulnak, most csak az számít, hogy a Ninja Warrior Hungary döntőjének tizennyolc akadályból álló kihívását ki-hogyan oldja meg. Nem lesz egyszerű dolga annak, aki a világ hetedik ninjája szeretne lenni.

A Ninja Warrior Hungary döntőjének első pályáján kilenc akadály vár a fiúkra, de nem elég ügyesnek lenni, az idő is számít. Ezt az első pályát 4 perc 30 másodperc alatt kell teljesíteni. Akinek ez nem sikerül, az automatikusan kiesik a játékból. Aki az adott időn belül megnyomja a pokoli torony tetején a piros gombot, vagyis vagyis teljesíti az első pályát, neki is indulhat a következőnek, ahol újabb nyolc akadály vár a versenyzőkre. Az idő itt is fontos szerephez jut, hiszen a második pálya első öt akadályára mindössze 80 másodperce van a legjobb ninja-jelölteknek, ha ez megvan, jöhet a többi három akadály. Ezek elvégzésénél nincs időkorlát, de az egyes akadályok között maximum 30 másodperc pihenő engedélyezett. A második pálya sikeres teljesítése után jön a végső, tizennyolcadik akadály, ami maga a Midoriyama. A Ninja Warrior hatalmas tornyában függő kötélen 20 méter magasba kell felmászni 30 másodperc alatt annak, aki ninja szeretne lenni. Hogy ez a húsz magyar fiú közül sikerül-e valakinek, az december 18-án este a Ninja Warrior Hungary döntőjében kiderül a TV2-n!

A Ninja Warrior Hungary monumentális akadálypályájának egy 5000 négyzetméteres stúdió adott otthont a forgatások alatt. A magyar ninja-jelöltekre váró 250 méter hosszú akadálypályájának építését nemzetközi stáb felügyelte. 15 tonna alumínium szerkezetet használtak fel, míg az egyes akadályok alatti medencékben 400 köbméter víz várta a hibázó, mélybe zuhanó ninja-jelölteket. A produkciót a közel húsz éves televíziós műsorgyártási tapasztalattal rendelkező IKO Műsorgyártó Magyarország készítette. A Ninja Warrior Hungary-n kétszáz stábtag dolgozott, köztük a három műsorvezető: Mádai Vivien, Majoros Péter „Majka” és Till Attila. Összesen 20 kamera rögzítette az eseményeket és 1500 lámpa világította be a műsor grandiózus díszletét, ahol 50 kilométer kábel futott.